24 foto's vertellen het verhaal van 1 bestemming

Mauritius

Mauritius is een land in de Indische Oceaan die vooral bekend is als een luxe honeymoonbestemming. De vele stranden, de luxe resorts en het aangename klimaat zorgen ervoor dat Mauritius vrijwel garant staat voor een aangename relaxvakantie. Wie dat wil die kan er wel op uit om actief bezig te zijn of om bezienswaardigheden te bezoeken. Mauritius is bijvoorbeeld een prima bestemming om te snorkelen of te duiken. Ook zijn er voldoende plekken waar je uitstekend kunt kitesurfen. Voor natuurliefhebbers is er onder andere het Black River Gorges National Park. De zojuist opgezette rechtstreekse route met KLM van Amsterdam naar het internationale vliegveld van Mauritius zal ervoor zorgen dat er meer Nederlanders naar deze droombestemming zullen vliegen. Ik kan ze alleen maar groot gelijk geven.

Voor mij was de afgelopen reis de tweede keer dat ik Mauritius bezocht. De eerste keer was eind 2003. Toen was ik nog niet actief als reisblogger, maar reisde ik voor mijn voormalige werk de wereld rond. Die eerste kennismaking met Mauritius was kort maar aangenaam. Zo aangenaam dat ik het eiland op mijn lijst had gezet van bestemmingen om een hernieuwd bezoek aan te brengen. Dat is nu dus gebeurd. Met onderstaande foto’s wil ik jullie mee laten genieten van deze mooie plek op aarde.

mauritius-uitzichtUitzicht op de westkust van Mauritius vanaf Restaurant Le Chamarel.

mauritius-zoutwinning-bij-tamarinOp het moment dat wij er waren werd er bij het dorp Tamarin nog zout gewonnen. Hoe lang dat nog doorgaat is erg onzeker, want economisch gezien is het al lang niet meer rendabel om hier zout te winnen.

mauritius-reuzenschildpadDe reuzenschildpad is oorspronkelijk afkomstig van de Seychellen. Op Mauritius kun je deze enorme reptielen bewonderen in de natuurparken zoals La Vanille.

mauritius-chateau-de-labourdonnaisChâteau de Labourdonnais is een oud plantagehuis dat tegenwoordig dienst doet als museum. Het is één van de weinige koloniale landhuizen die je nog kunt bewonderen op Mauritius.

mauritius-grand-baieGrand Baie is een aangename beschutte baai waar het heerlijk vertoeven is.

mauritius-port-louisUitzicht op hoofdstad Port Louis vanaf de heuvel waarop Fort Adelaide ligt.

mauritius-kleurrijke-bootjesKleurrijke bootjes gezien vanaf het strand bij Albion.

mauritius-ganga-talaoMauritius kent meerdere religies, waarbij het hindoeïsme duidelijk de grootste is. Grand Bassin is voor de lokale bevolking een heilig meer dat vooral bekend staat als Ganga Talao. Hier komt men om te bidden en om offers te brengen.

mauritius-maison-eurekaMaison Eureka is een ander landhuis op Mauritius dat je kunt bezoeken. Je kunt hier op de veranda genieten van de lokale creoolse keuken.

mauritius-chill-op-strandAls ik deze foto zie dan zou ik zo in één van deze stoeltjes willen gaan zitten.

mauritius-blue-bayDeze foto is ongeveer tien minuten voor zonsondergang genomen vanaf het strand van Blue Bay.

mauritius-watrevallen-achter-maison-eurekaAchter Maison Eureka liggen verschillende watervallen die je na een wandeling van 10-15 minuten bereikt. Het verbaast me nog steeds dat dit mooie plekje amper in reisgidsen vermeld wordt.

mauritius-aziatische-toeristenMoet je je voorstellen dat je heerlijk op het strand ligt te genieten van de zon en dat er dan een buslading Aziatische toeristen op het strand losgelaten worden die om de beurt met je op de foto willen. Het overkwam dit stel die met zeker vijf verschillende mensen op de foto gegaan zijn.

mauritius-kitesurfenDe omstandigheden bij Mauritius zijn uitstekend om te kitesurfen. Er zijn dan ook meerdere goede surfspots rond het eiland te vinden.

mauritius-homemade-rumWaar suikerriet verbouwd wordt, daar wordt tegenwoordig vaak ook rum gemaakt. Op sommige plekjes kun je zelfs heerlijks huisgemaakte rums kopen. Zo heb je een smaakvolle herinnering aan een prachtig eiland.

mauritius-weersverwachtingHet lokale weerbericht op Mauritius.

mauritius-strand-zilwa-attitudeHet strand bij het hotel waar ik op Mauritius verbleef: Zilwa Attitude. De foto is ’s morgens genomen, wat je vooral ziet aan het feit dat het zand nog mooi geveegd is.

mauritius-seven-coloured-earthsEen uniek verschijnsel op Mauritius is de gekleurde aarde van Seven Coloured Earths.

mauritius-cap-malheureuxToeristen bezoeken het strand bij Cap Malheureux vooral om foto’s te maken met de Notre-Dame Auxiliatrice de Cap. Het rood van het dak matched mooi met de rode bloemen in de beplanting en steekt fraai af met de felblauwe zee op de achtergrond.

mauritius-chamarel-fallsDe Chamarel Falls kletteren tientallen meters naar beneden in een fraaie groene omgeving.

mauritius-landschap-westkustHet landschap aan de westkust, in de buurt van Flic en Flac, is veel vlakker dan het binnenland.

mauritius-2-in-paradijsAls je dit stelletje zo richting de zee ziet kijken dan vraag ik me af wat ze denken. Waarschijnlijk zoiets van ‘zijn we in het paradijs beland?’.

mauritius-ssr-botanical-gardenIn Pamplemousses ligt een botanische tuin die de moeite van het bezoeken zeker waard is.

mauritius-hiltonHet Hilton Mauritius Resort & Spa is één van de vele luxe hotels op Mauritius. Veel hotels op Mauritius zijn op basis van all inclusive te boeken.

mauritius-sunsetVoor een sunset zoals deze moet je aan de westkust van Mauritius zijn.

Soortgelijke berichten