24 foto's vertellen het verhaal van 1 bestemming

Vietnam

Als je een Aziatisch land wilt bezoeken dat toegankelijk, niet te primitief, maar ook nog niet te toeristisch is dan komt Vietnam al vrij snel op je shortlist te staan. Hoewel er inmiddels al aardig wat toeristen richting dit langgerekte Aziatische land reizen heb ik het idee dat Vietnam nog puurder is dan het zeer populaire Thailand. Voor ons was de afgelopen Kerstvakantie de eerste kennismaking met Vietnam. Om het maximale uit twee weken te halen hebben we voor een eerste keer een groepsrondreis geboekt. Reizen met een groep heeft z’n voordelen en z’n nadelen. Voor het maken van foto’s was het wel vaak lastig, want ik had het gevoel dat ik vaak niet echt de tijd kon nemen om een goede foto te maken. Daardoor sommige foto’s niet kunnen maken of bewogen foto’s als resultaat. Een ander element wat tijdens deze rondreis door Vietnam niet echt mee wilde werken was het weer. Veelal bewolkt en zelfs vaak zwaarbewolkt weer is niet optimaal voor je foto’s. Een paar dagen volop regen gooide nog meer roet in het eten. Daarom helaas weinig foto’s met mooi zonlicht en helemaal al geen foto’s van zonovergoten stranden dit keer.

Het is echter wel goed gelukt om 24 foto’s bij elkaar te verzamelen die een beetje het verhaal van Vietnam vertellen. Eigenlijk doe je het land met zo’n klein aantal foto’s te kort, maar ja… de reportage heet niet voor niets ‘Vietnam in 24 foto’s!

pho-met-hondPho (soep) is het nationale gerecht van Vietnam. Het wordt nog meer gegeten dan loempia’s. De noodlesoep wordt meestal geserveerd met vlees of vis. De hond voor het stalletje is echter veilig, want die belandt zelden in de pho.

vietnam-tombe-tu-ducBij de voormalige keizerlijke stad Hué vind je meerdere keizerlijke graftombes. De tombe van Tu Duc is één van de fraaiste die je kunt bezoeken.

vietnam-po-nagar2In Nha Trang staat een fraai overblijfsel van het voormalige Cham-rijk: de tempel Po Nagar.

vietnam-hanoi-eten-op-straatHet lijkt er wel op dat de Vietnamezen ieder moment dan de dag aan het eten zijn. Dat doen ze vaak op straat, zoals deze mensen die tijdens hun lunchbreak in Hanoi van verse ‘pho’ genieten.

vietnam-hanoi-oude-wijkGezelligheid op straat in de Oude Wijk van hoofdstad Hanoi.

vietnam-boer-met-rundDeze Vietnamese boer loopt met zijn rund tussen de rijstvelden net buiten Hoi An.

vietnam-saigon-elektriciteitZo leg je in Vietnam de elektriciteit aan.

vietnam-mekong-delta-sampanEen populair uitje is de Mekongdelta waar je op een traditionele sampan rondgevaren kunt worden over de smalle waterwegen.

vietnam-zandduinen-van-mui-neDe zandduinen bij Mui Ne. Ideaal terrein om met een quad te rijden.

vietnam-saigon-standbeeld-ho-chi-minhStandbeeld van Ho Chi Minh in het centrum van Ho Chi Minh City.

vietnam-saigon-scootersIn Vietnam barst het van de scooters, vooral in de grote steden. Ze krioelen met duizenden tegelijk door de straten.

vietnam-muziekanten-bij-po-nagarMuzikanten bij de tempel Po Nagar.

vietnam-hoi-an-straatEen van de sfeervolle straten van de historische binnenstad van Hoi An.

vietnam-sampan-door-akkersMet de sampan door de akkers.

vietnam-halong-bayHalong Bay is de absolute nummer 1 bezienswaardigheid van Vietnam. Deze enorme baai is één van de zeven wereldnatuurwonderen.

vietnam-saigon-quan-am-pagodaDe Quan Am Pagoda in de Chinese wijk Cho Lon in Ho Chi Minh City.

vietnam-keuken-hoi-anEen gemiddelde restaurantkeuken rondom de markt in Hoi An. We hebben heerlijk gegeten in dit restaurant waar Rob Geus van de Smaakpolitie waarschijnlijk wel wat op aan te merken zou hebben.

vietnam-parfumrivierEen oever van de Parfumrivier tijdens de winter.

vietnam-fruitFruit en thee. Twee elementen die je veel terugziet in Vietnam. Wist je dat Vietnam één van de grootste exporteurs ter wereld is van tropisch fruit? Voor het prachtige drakenfruit (bovenin met zwarte pitjes en een roze schil) betaal je in Nederland ongeveer tien keer zoveel dan in Vietnam.

vietnam-long-son-pagodaDe Long Son Pagoda in Nha Trang.

vietnam-hoi-an-restaurantEen van de vele gezellige restaurants in Hoi An. Deze gebouwen zijn gemiddeld een paar honderd jaar oud en staan gezamenlijk op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

vietnam-3-dames-op-scooterDrie mensen op een scooter, daar staat niemand van te kijken in Vietnam. Van 4 of zelfs 5 personen ook niet, trouwens.

vietnam-hue-keizerlijkestadDe Verboden Stad is onderdeel van de Citadel van Hué. Vroeger was dit terrein bedoeld voor keizers, maar tegenwoordig kun je hier als toerist vrolijk rondwandelen en genieten van al het moois.

Soortgelijke berichten