24 foto's vertellen het verhaal van 1 bestemming

Boulders Beach

Afgelopen maand vloog ik naar Kaapstad om het Nederlandse weer (wind en regen) voor een korte periode te verruilen voor het veel aangenamere weer in de punt van Zuid-Afrika. Daar was het warm, zonnig en droog. Het was mijn tweede reis naar deze mooie winterzonbestemming. De vorige keer was exact vijf jaar geleden. Op het moment dat ik vorige maand op zoek ging naar een reisbestemming, kwam Kaapstad snel weer in het vizier. Dit is een van de leukere bestemmingen om tijdens het winterseizoen naartoe te vliegen. Het voordeel van Zuid-Afrika is dat je wel te maken hebt met een lange vliegduur (ruim 11 uur), maar dat je door het beperkte tijdsverschil van slechts 1 uur geen last hebt van een jetlag.

Tijdens mijn vorige reis richting Kaapstad heb ik twee keer een bezoek gebracht aan Boulders Beach. Dit is het bekende strand waar een kolonie pinguïns decennia geleden neergestreken is. Deze geweldige vogels vormen een belangrijke bezienswaardigheid waar dagelijks vrij grote aantallen toeristen op af komen. Gelukkig gebeurt dit op een manier dat de dieren er weinig tot geen hinder van ondervinden. Vanaf twee platformen kun je op gepaste afstand de pinguïns van Boulders Beach observeren.

De pinguïns hebben mijn hart gestolen. Natuurlijk vond er ook afgelopen maand een bezoek aan Boulders Beach plaats. De zwartvoetpinguïns zijn nog even schattig om te zien. Dit keer heb ik meerdere pinguïns tussen de struiken zien broeden. Dat kon ik me van een vorig bezoek niet herinneren.

Omdat het vandaag Valentijnsdag is en ik pinguïns tot de schattigste dieren op onze aardkloot beschouw, ben ik mijn fotoarchief ingedoken om uit de foto’s van beide reizen een selectie van 24 foto’s van Boulders Beach te maken.

Zwartvoetpinguïns op Boulders Beach.

Een pinguïnkoppel, relaxend op het strand.

Zwemmende pinguïns in het relatief koele water (15 graden).

Infobord over Boulders Beach met tijden, parkeerplaatsen en wandelroutes.

Het vrij toegankelijke strand van Boulders Beach. Hier zie je aanzienlijk minder pinguïns dan in het deel waarvoor je entree moet betalen.

Deze foto is 5 jaar geleden in het vrij toegankelijke deel gemaakt. Toen kon je nog vrij tussen de pinguïns lopen. Dit jaar bevonden de pinguïns zich achter een afsluiting.

Vanaf een platform de pinguïns gadeslaan.

De drie musketiers op pad.

De kolonie gefotografeerd vanuit een andere hoek.


Close-up van een pinguïn.

Boulders Beach met daarachter bebouwing. Die bewoners hebben een geweldig uitzicht.

Een deel van Boulders Beach wordt gebruikt als strand. Je kunt hier zwemmen en zonnebaden, nadat je entree betaald hebt. Hier verblijven meestal geen pinguïns, maar je kunt ze er wel tegenkomen.

Entreeprijzen voor Boulders Beach. Als internationale toerist betaal je momenteel omgerekend een tientje.


Pinguïns, pinguïns, pinguïns.

Ze lopen zo het strand op. De vacht glanst op zo’n moment extra door het zonlicht dat de natte vacht beschijnt.

Ze staan bijna allemaal dezelfde richting in te kijken.

Infobord over de levensfases van de pinguïns.

Broedende pinguïns tussen de bossen.

Bij het vrij deel van Boulders Beach zit een restaurant met prachtig uitzicht op het strand.

Pinguïnknuffels koop je bij de altijd aanwezige stalletjes.


De pinguïns beperken zichzelf niet tot het zandstrand.


Nog meer pinguïns.

Ter afsluiting nog een foto waarbij je vanaf het ene platform het andere platform kunt zien. Het geeft enigszins een indruk van hoe groot (of klein) het strand is.

Soortgelijke berichten

Kaapstad in 24 foto's
Kaapstad
10 oktober 2019