24 foto's vertellen het verhaal van 1 bestemming

Lissabon

Als je mij vraagt wat de leukste stedentripbestemmingen in Europa zijn, dan is Lissabon een stad die zeker in mijn favorietenlijstje voorkomt. De afgelopen jaren heb ik mijn focus meer op Spanje dan op Portugal gelegd, maar mijn hernieuwde kennismaking met Lissabon hebben me doen beseffen hoe geweldig deze hoofdstad van Portugal is. Een tijdje geleden vloog ik naar Lissabon om een paar dagen in deze stad door te brengen. Op zo’n moment kom je erachter hoe leuk Lissabon is. Zoals in elke Europese hoofdstad kun je hier je tijd doorbrengen met museumbezoek, winkelen en het afwerken van de lijst met top 10 bezienswaardigheden.

De toegevoegde waarde van een stad als Lissabon is de heerlijke ongedwongen sfeer. Hier geniet je van alle facetten van het leven. Als ik heel eerlijk ben, vind ik Lissabon het leukste op het moment dat de meeste winkels en musea hun deuren gesloten hebben. Zodra de mensen, de muziek en het heerlijke eten de stad overgenomen hebben.

Dankzij de Lisboa Card kon ik ook gratis met de trein naar Sintra en Cascais. In Sintra heb ik onder andere twee paleizen bezocht en in de badplaats Cascais ben ik op zoek gegaan naar de belangrijkste bezienswaardigheden van die plaats. Omdat ik slechts 24 foto’s mag plaatsen in een fotoreportage die als titel ‘Lissabon in 24 foto’s’ heeft, heb ik foto’s van Cascais en het kleurrijke Palácio de Pena achterwege gelaten.

Praça de Rossio
Praça de Rossio is een van de bekendste pleinen in het centrum van Lissabon.

tegelsOp gevels zijn vaal azulejos aangebracht. Deze kleurrijke tegels zijn typisch iets voor Lissabon.

tuktuksNiet alleen in Thailand zie je veel tuktuks, ook in Lissabon worden deze voertuigen veel gebruikt om toeristen in te vervoeren en rond te leiden door de stad.

trappenLissabon is grotendeels op heuvels gebouwd. Op verschillende plekken moet je traplopen om ergens te komen.

Rua Augusta
Rua Augusta is een populaire straat in het hart van de stad. Aan het einde staat de Arco da Rua Augusta.

Time out Market LisboaDe Time Out Market Lisboa is de ideale plek om van de verschillende smaken van Lissabon te genieten.

Parque das NaçõesHet Parque das Nações is een stadsvernieuwingswijk aan de Taag. Hier komt men om te winkelen, te ontspannen en om langs het water te wandelen.

CarmokloosterHet Carmoklooster raakte tijdens de grote aardbeving van 1755 zwaar beschadigd. Gelukkig is een deel behouwen gebleven. Tegenwoordig is het Carmoklooster een archeologisch museum. De dakloze kerk trekt echter meer de aandacht dan de archeologische vondsten.

Praça do ComércioHet Praça do Comércio is een van de mooiste pleinen, en volgens velen hét mooiste plein van Lissabon.

Biarro Alto
Biarro Alto, de oude wijk van Lissabon, komt vooral aan het einde van de dag tot leven.

Mosteiro dos JerónimosHet Mosteiro dos Jerónimos is de nummer één bezienswaardigheid in de top 10 bezienswaardigheden van Lissabon.

strandVoor het echte strandleven moet je naar nabijgelegen badplaatsen zoals Cascais gaan. Toch kun je ook in het hart van Lissabon naar het strand gaan. Groot is het strand niet, maar het bestaat wel uit fijn zand.

Het Padrão dos Descobrimentos
Het Padrão dos Descobrimentos is een monument ter ere van de Portugese ontdekkingsreizigers die in de 15de en 16de eeuw de wereld hebben verkend. Tegen betaling kun je het monument in en vanaf hogere hoogte van het uitzicht genieten.

Tram 28Je kunt Lissabon niet bezoeken zonder een rit met de antieke trams van tramlijn 28 meegereden te hebben.

interieur van een koffiezaakJe dacht dat de gevels in Lissabon mooi zijn? Neem vooral ook een kijkje achter de deur, zoals in deze prachtige koffiebar. Het interieur van deze koffiezaak is een plaatje om te zien.

Pasteis de BelemEen van de lekkernijen die je moet proberen, zijn de Pasteis de Belem. Mensen staan graag in de rij voor de beste ‘pasteis’ ter wereld.

Uitzicht over Lissabon vanaf het eeuwenoude Castelo de São Jorge.

kabeltramJe hoeft niet overal je kuiten te gebruiken. Dit soort kabeltrams maken je het leven een stuk gemakkelijker: zij overbruggen op een paar plekken de hoogteverschillen in Lissabon.

Santa Justa-lift
De 45 meter hoge Santa Justa-lift verbindt de Santa Justa-straat, in het centrum van Lissabon, met het hoger gelegen Carmoplein.

De Kathedraal van LissabonDe Kathedraal van Lissabon is al bijna negenhonderd jaar lang de belangrijkste kerk van de stad.

Rua AureaVrolijkheid ten top dankzij de kleurrijke parasols boven de goed bezochte Rua Aurea.

Torre de BelemDe Torre de Belem is een van de redenen om de tram naar Belem te nemen.

Zonsondergang boven Lissabon.
Zonsondergang boven Lissabon. De hoogteverschillen zorgen voor een aantal plekken van waaruit je de sunset goed kunt zien, mits het weer in Lissabon meewerkt, natuurlijk.

Soortgelijke berichten

Algarve
12 juli 2017
Madeira
08 juni 2017