24 foto's vertellen het verhaal van 1 bestemming

Madeira

Het Portugese eiland Madeira behoort al jaren tot één van de populairste bestemmingen binnen Portugal. Met name de veelzijdigheid van het eiland is voor veel toeristen een belangrijke rede om een bezoek te brengen aan Madeira. Iedereen die ooit op vakantie geweest is op Madeira zal beamen dat geen enkel deel van het eiland hetzelfde is en dat achter iedere bocht of hoek er een nieuwe verrassing ligt te wachten. Met name het zuidelijke en noordelijke deel van het eiland hebben een heel eigen karakter. Zo zijn er in het zuiden kleine rustige baaitjes te vinden met lieflijke dorpen en de hoofdstad Funchal. In het noordelijk kom je hoofdzakelijk ruige kuststroken tegen met hoge kliffen en rotsen. Het klimaat in het noordelijke deel van het eiland verschilt behoorlijk met dat in het zuidelijke deel. Zo ligt de gemiddelde dagtemperatuur er enkele graden lager en de gemiddelde neerslagcijfers er een stuk hoger. De rede dat het zuidelijke deel van Madeira niet dor en droog is heeft alles te maken met de levadas die overal op het eiland zijn aangelegd. Deze kanaaltjes zorgen ervoor dat het water wat in het noordelijke deel valt ook naar het zuiden van Madeira wordt getransporteerd. Deze levadas vormen één van de belangrijkste toeristische attracties van Madeira want langs deze stroompjes kunt je prachtige wandelingen door de bergen maken zonder dat je veel hoogteverschil moet overbruggen.

We hebben in deze fotoreportage over Madeira geprobeerd om de veelzijdigheid van het eiland zo goed mogelijk te belichten. Alle delen van eiland en alle weersomstandigheden hebben we tijdens ons verblijf op Madeira gefotografeerd.

uitzicht-vanaf-ponta-lourencoVan de Ponta São Lourenco heb je een schitterend uitzicht over het noordelijk en zuidelijke deel van Madeira.

ponta-lourencoHet uitzicht over het noordelijke deel van Ponta São Lourenco.

streetartStreetart op een vervallen huis in het historische deel van de hoofdstad Funchal.

typische-huizen-in-santanaDe Casas de Colomo in het dorpje Santana. Deze huisjes zijn typisch voor Madeira en alleen nog in Santana te vinden.

pico-arrieiro
Tijdens een wandeling lijkt ons pad en ons zicht bedolven te worden onder de wolken.

kunst-op-de-boulevardDe boulevard van Funchal is rijkelijk versierd met tientallen beelden en kunstwerken.

mistHet dorpje Monte in de dichte mist.

straatbeeld-santa-cruz
Een willekeurige straat het het dorpje Santa Cruz.

kabelbaan
Uitzicht uit de kabelbaan van Funchal naar Monte.

vuurtoren
De vuurtoren van Ponta do Pargo het meest westelijk gelegen deel van Madeira.

bloemeneiland
Tijdens een wandeling op Madeira kom je overal kleurrijke bloemen tegen. het eiland heeft niet voor niets de bijnaam het “Bloemeneiland”.

cabo-girao
De Cabo Girao is met 580 meter de hoogste klif van Europa en behoort tot de hoogste ter wereld. De glazen vloer boven de afgrond is zeker niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.

meest-westelijke-deel-van-madeira
Uitzicht over het meest westelijke puntje van Madeira.

riscowaterval-in-de-mist
De Riscowaterval in de mist.

christiano-ronaldo
De voetballer Christiano Ronaldo is de bekendste zoon van het eiland. In de hoofdstad Funchal is een museum over het te vinden, het plaatselijk vliegveld is naar hem vernoemd en op meerdere plaatsen zijn er verwijzingen naar hem te vinden.

levada
De levadas voorzien het gehele eiland van water en zijn ideaal voor bergwandelingen zonder al teveel hoogteverschil.

verrekijker-gericht-op-walvisuitkijkpunt
Een verrekijker gericht op één van de uitkijkposten die vroeger gebruikt werden tijdens de walvisjacht. Deze uitkijkpost is te vinden in het dorpje Porto Moniz in het noordwestelijke deel van Madeira.

uitzichtpunt-portela
Het noordelijke deel van Madeira gezien vanaf het uitzichtpunt Portela. Dit was vroeger een belangrijk verkeersknooppunt maar is door de komst van meerdere tunnels een stuk rustiger.

vulkanische-baden-van-porto-moniz
De vulkanische baden in Porto Moniz.

beschilderde-deuren-van-funchal
Veel deuren in het historische centrum van Funchal zijn voorzien van prachtige kunstwerken.

toboggan
De Tobogganbaan van Monte naar Funchal is een populaire toeristische trekpleister. Twee “carreiros” houden de mand in bedwang terwijl je met een behoorlijke snelheid de steile straten naar beneden glijdt.

jardim-botanico
De Jardim Botanico is één van de mooiste en drukst bezocht botanische tuinen van Madeira.

rotsformatie-aan-de-noordkust
Een indrukwekkende rotspartij in het noorden van Madeira. De eilanden de “Ilheus da Rib” en “Ilheus da Janela” lijken onverschrokken in de branding te staan.

wandelen
Vanaf de Pico Arieiro kun je prachtige wandelingen maken. Als je geluk heb kom je dan net boven de wolken uit en wordt je getrakteerd op een fantastisch uitzicht.

 

Soortgelijke berichten

Lissabon in 24 foto's
Lissabon
03 maart 2024
Algarve
12 juli 2017