24 foto's vertellen het verhaal van 1 bestemming

Rome

Hoofdstad Rome is de best bezochte stad van de Republiek Italië. Met jaarlijks meer dan 15 miljoen overnachtende bezoekers staat Rome in de top 5 populairste stedentripbestemmingen binnen Europa. De populariteit van Rome valt op verschillende manieren te verklaren. Italië doet het sowieso goed bij toeristen van buiten Europa. Amerikanen en Aziaten nemen Italië en daardoor ook Rome vaak op in hun rondreis door ons continent. Ook voor Europeanen is Rome een bijzondere bestemming. Veel elementen van onze hedendaagse samenleving vinden de basis in het oude Romeinse Rijk. Helaas is het oude Rome niet helemaal bewaard gebleven, maar er zijn voldoende historische bezienswaardigheden die als een magneet toeristen naar Rome aantrekken.

De basis van de rooms-katholieke kerk ligt in Vaticaanstad, een onafhankelijke stadstaat gelegen binnen Rome. Het is de zetel van de paus, het hoofd van de rooms-katholieke kerk. De status van Vaticaanstad als het hart van het rooms-katholieke geloof maken Rome extra aantrekkelijk als toeristische bestemming. Bezienswaardigheden zoals de Sint-Pietersbasiliek, de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel en de pauselijke tuinen trekken dagelijks duizenden bezoekers.

Vergeet niet dat Rome bovenal een Italiaanse stad is. Een plek dus waar het mooie leven gevierd wordt, waar goed eten de standaard is en waar de locals zich over het algemeen beter kleden dan de gemiddelde Europeaan. Combineer dit met een aangenaam mediterraan klimaat en je hebt uitstekende ingrediënten voor een perfecte stedentrip.

Rome mag natuurlijk niet ontbreken op een site zoals in24fotos.nl. Ik ben daarom vandaag mijn fotoarchieven ingedoken om te proberen het verhaal van Rome in 24 foto’s te vertellen.

Piazza NavonaHet Piazza Navona is een van de mooiste pleinen van Rome. Het is hier bijna altijd druk. Wil je het Piazza Navona zonder toeristen zien? Dan moet je het vroeg in de ochtend proberen.

PantheonFaçade van het Pantheon. Deze bijna tweeduizend jaar oude tempel stamt uit de tijd dat ook de Romeinen nog meerdere goden aanbeden.

Palazzo delle esposizioniIn het Palazzo Delle Esposizioni kun je uiteenlopende kunsttentoonstellingen bekijken.

RomeinenVele eeuwen na de val van het Romeinse Rijk zul je nog steeds Romeinse Soldaten in het straatbeeld van Rome aantreffen. Deze verklede mannen kunnen een goede boterham verdienen door met toeristen op de foto te gaan.

Trevi-fonteinAls je de pech hebt dat er net een grote renovatie bezig is, dan krijg je dit soort foto’s. Ik had me zo verheugd op mooie shots van de beroemde Trevi-fontein.

Via NazionaleDe Via Nazionale is een van de belangrijkste straten in het centrum van Rome.

Sint PieterspleinJe kunt Rome niet bezoeken zonder ook Vaticaanstad te bezoeken. Hier zie je het beroemde Sint-Pietersplein, wat het hart van deze ministaat vormt.

Sint-PietersbasiliekDe Sint-Pietersbasiliek is niet alleen indrukwekkend qua omvang, deze belangrijkste kerk binnen de rooms-katholieke kerk biedt een interieur dat zo overweldigend is, dat gidsen hier gemakkelijk uren vol kunnen praten.

Vaticaanse MuseaDe Vaticaanse Musea behoren tot de belangrijkste kunstmusea ter wereld. De omvangrijke collectie van kunstwerken en heiligdommen is in de loop der eeuwen tot stand gekomen. De Sixtijnse Kapel is voor velen het hoogtepunt van een bezoek aan de Vaticaanse Musea. Helaas mag je daar niet fotograferen. Ik had jullie graag het beschilderde plafond of een van de fresco’s op de muren laten zien.

DrankjesHeb je dorst? Overal in het centrum van Rome vind je dit soort rijdende stalletjes. Je betaalt voor de drankjes wel aanzienlijk hogere prijzen dan in een minimarkt.

Monument voor Victor Emanuel IIHet Monument voor Victor Emanuel II is een van de meest opvallende gebouwen in Rome. Het monument is begin 20e eeuw opgericht ter ere van de Victor Emanuel II, die de eerste koning van het herenigde Italië was.

het oude RomeJe kunt op sommige plekken nog goed de contouren van het oude Rome zien.

ColosseumHet Colosseum is veruit de bekendste bezienswaardigheid van Rome. Dit antieke amfitheater behoort sinds 2007 tot de zeven nieuwe wereldwonderen.

basiliek van Santa Maria MaggioreSchitterende decoraties in de basiliek van Santa Maria Maggiore.

toeristisch RomeVerschillende facetten van het toerisme in Rome in één foto: toeristen wandelend door een autovrij straat, levendige terrassen en een straatmuzikant die hier z’n geld verdient aan het toerisme.

Spaanse trappenDe Spaanse Trappen en de ervoor gelegen Fontana della Barcaccia.

zuil van TrajanusDe metershoge zuil van Trajanus. Let vooral op het gedetailleerde reliëf op de marmeren zuil.

Piazza della Repubblica De Piazza della Repubblica met de centraal gelegen Fontana delle Naiadi.

EngelenburchtDe Engelenburcht (Castel Sant’Angelo) gezien vanaf de Engelenbrug.

Basilica di Santa Maria degli Angeli e dei MartiriMooie lichtval op één van de beelden in de Basilica di Santa Maria degli Angeli e dei Martiri.

ColosseumZwaar beschadigd, maar heel genoeg om te zien hoe kolossaal het Colosseum is. Je kunt je vanaf dit standpunt best voorstellen dat hier vroeger meer dan 50.000 toeschouwers in pasten.

Uitzicht vanaf de Engelenburcht op VaticaanstadUitzicht vanaf de Engelenburcht op Vaticaanstad.

TrastevereEen van de vele terrasjes in de sfeervolle wijk Trastevere. Deze foto is genomen op het moment dat de stroom toeristen in Trastevere nog op gang moest komen.

 

Soortgelijke berichten

Lago d’Orta
08 oktober 2021
Capri
22 april 2021
Etna
25 juli 2016