24 foto's vertellen het verhaal van 1 bestemming

Cartagena

Op de een of andere manier is het vooral de Nieuwe Wereld die ik graag bezoek. Het hele continent Amerika, inclusief de Caribische eilanden, hebben mijn interesse. Wat het is waarom ik er zo graag kom, weet ik niet. Maar dat ik probeer zeker eens per jaar in westelijke richting te vliegen is een feit. Een bezoek aan Colombia stond al vrij lang op mijn verlanglijstje. Dit voorjaar was het dan eindelijk zo ver en bezocht ik de Colombiaanse stad Cartagena.

De reden om specifiek voor Cartagena gekozen heb is de geschiedenis van de stad en het gegeven dat de historische binnenstad voor een vrij groot deel intact en opgeknapt is. De ommuurde binnenstad heeft hiermee een plek gekregen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Daarnaast trekt de stad zich in toenemende mate de belangstelling van internationale toeristen. Dankzij de goede vliegverbindingen van KLM zie je in toenemende mate Nederlanders naar Cartagena reizen.

Ik heb in maart ruim twee dagen doorgebracht in Cartagena. Op basis daarvan heb ik een website over Cartagena gemaakt, een ‘Cartagena in één dag‘ verhaal geschreven en onderstaande fotoreportage voor jullie samengesteld.

Plaza de la Aduana
Plaza de la Aduana is één van de oudste pleinen van Cartagena

stadsmuurEen deel van de oude stadsmuur die nog steeds rond het historisch centrum van Cartagena ligt.

kleurrijke kunstNiet alleen de stad zelf, maar ook de kunst is erg kleurrijk in Cartagena

Oud en nieuw Cartagena in één foto
Oud en nieuw Cartagena in één foto.

strandHet strand van Cartagena bij de wijk Bocagrande.

Castillo San Felipe de BarajasCastillo San Felipe de Barajas is één van de grootste nog bestaande fortificaties uit het Spaanse koloniale tijdperk.

meubels in GetsemaniIn de wijk Getsemani ontdek je het dagelijks leven in Cartagena, zoals hier locals die hun meubels op straat op nieuw in de lak zetten.

straatverkopersAls er één ding is dat je absoluut zult zien in Cartagena zijn het de hordes met straatverkopers wel. Deze twee verkopers zijn aan het begin van de dag onderweg naar hun plekje voor die dag.

gordaLa Gorda Gertrudis is een sculptuur van Fernando Botero. Het wrijven over de borsten door stelletjes zou het betreffende stel geluk in de liefde brengen.

straatEen straat in het Centro Historico.

San Pedro ClaverFaçade van de kerk van het San Pedro Claver-klooster.

Plaza de los CochesPlaza de los Coches is één van de bekendste pleinen in het centrum van Cartagena.

sculpturenOp verschillende plekken in Cartagena kom je sculpturen zoals deze tegen. Ze laten scenes uit het dagelijks leven in Cartagena zien.

Callejón AngostoDe vele gekleurde paraplu’s maken de Callejón Angosto extra kleurrijk en daardoor een geliefde plek onder toeristen.

bar-restaurantEen bar-restaurant in de wijk Getsemani.

busDeze traditionele Colombiaanse bussen worden tegenwoordig gebruikt voor rondritten met toeristen.

4 damesOp verschillende plekken in Cartagena kom je dames in lokale klederdracht tegen die graag voor je poseren, mits je daarvoor betaalt.

paardenkoetsen

Een stoet met paardenkoetsen die door het historisch centrum rijdt.

bocagrandeWolkenkrabbers domineren het uiterlijk in de wijk Bocagrande. Deze foto is genomen vanaf het zwembad van het Hyatt hotel tegen zonsondergang.

galerij in het klooster van San Pedro Klaver
Galerij in het klooster van San Pedro Klaver.

Cartagena na zonsondergang
Cartagena na zonsondergang, gezien vanaf het dak van Movich Hotel Cartagena de Indias.

kunst op de muren in kleurrijk Getsemani
Kunst op de muren in kleurrijk Getsemani.

slaperWaar zou deze dagdromer van dromen?

Café del MarDé plek om in Cartagena van de zonsondergang te genieten is Café del Mar.

Soortgelijke berichten