24 foto's vertellen het verhaal van 1 bestemming

Bangkok

Als je voor het eerst naar het Verre Oosten reist dan is er een redelijke kans dat je in Thailand terecht komt. Dit land behoort tot de populairste bestemmingen in Azië en is voor veel Nederlanders de eerste kennismaking met deze prachtige regio. Er zijn een groot aantal redenen te bedenken waarom je een vakantie in Thailand wilt vieren. Hierdoor is het voor toeristen vaak ook vrij moeilijk om een keuze te maken welke plek(ken) ze uitkiezen voor hun vakantie. De meest voor de hand liggende optie is dan uiteindelijk om een rondreis door Thailand te maken. Een bestemming die dan bijna altijd wel opgenomen wordt in het reisschema is Bangkok. Deze hoofdstad van Thailand is niet alleen de enige echt grote stad van het land, het is tevens een plek waar veel facetten van het Thaise leven samenkomen.

Op het moment dat ik deze winter zocht naar een geschikte winterzonbestemming kwam Thailand al snel naar boven. Dit is een goede reisperiode om Thailand te bezoeken. Uit de vele bestemmingen die ik in Thailand kon kiezen stond er eentje al vrij snel vast: Bangkok. Hier kun je een groot aantal bezienswaardigheden bezoeken en tegelijkertijd kennismaken met de Thaise cultuur en de Thaise keuken. Bij het samenstellen van deze fotoreportage heb ik soms zware keuzes moeten maken. Tussen de foto’s die ik tijdens mijn reis geschoten heb zaten een aantal plaatsjes die ik qua foto mooier vind dan enkele foto’s die ik in dit artikel publiceer. Op basis van authenticiteit en onmiskenbare Bangkok-onderwerpen heb ik andere foto’s dan toch de voorkeur moeten geven.

bangkok-kleurrijk

Bangkok is een kleurrijke bestemming. Zo’n fraaie haag over een voetgangersdeel kun je je in Nederland toch bijna niet voorstellen?

bangkok-boeddhasThailand is een overwegend boeddhistische bestemming. Dit betekent dat er in een metropool als Bangkok veel tempels en boeddhabeelden te zien zijn.

bangkok-verkeerVerkeersdrukte is een belangrijk probleem in Bangkok. Niet alleen de drukte op zich is problematisch, ook het lawaai en de luchtvervuiling die hiermee samenhangt.

bangkok-contrastDit soort contrasten zie je veel in Bangkok: prachtige tempels met op de achtergrond moderne wolkenkrabbers en winkelcentra. Dit is Wat Pathumwanaram.

bangkok-sateHet lijkt er wel op dat je overal in Bangkok kunt eten, vooral op straat. De saté in allerlei soorten kun je wel als één van de nationale snacks zien.

bangkok-lumpini-parkRuimte en dus ook groen zijn redelijk schaars in Bangkok. Gelukkig heb je nog wel wat mooie plekjes waar je van de natuur kunt genieten. Een populair stadspark is Lumpini Park.

bangkok-wat-phoEr zijn in Bangkok een aantal tempels die je ‘moet’ zien. Wat Pho is er daar eentje van. Hier kun je een enorm beeld van de liggende boeddha bewonderen.

bangkok-whatscooking‘Hey, what’s cooking?’. Het aantal plekken waar je op straat kunt eten is ontelbaar in Bangkok. Dit soort plaatjes kun je eigenlijk 24 uur per dag schieten in de straten van Bangkok.

bangkok-chinatownChinatown is de Chinese wijk van Bangkok. Wat mij betreft is het een absolute must-visit als je in Bangkok bent.

bangkok-massageMassages zijn erg populair in Thailand. Dat is vooral omdat het erg goedkoop is. Een voetmassage van een uur kost je gemiddeld zo’n vijf euro in Bangkok. Niet voor niets dat hier volop gebruik van gemaakt wordt.

bangkok-mae-nam-chao-phrayaDe rivier Mae Nam Chao Phraya stroomt dwars door Bangkok en is een belangrijke transportader voor de stad.

bangkok-wat-phra-kaewDe absolute topbezienswaardigheid van Bangkok is de combinatie van het Koninklijk Paleis en de tempel Wat Phra Kaew waar de smaragdgroene boeddha te aanschouwen is. Het is door de populariteit vrijwel altijd druk. Ik was daarom blij met deze foto die ik kon schieten zonder mensen er op. Het doet mij een beetje aan de Efteling denken!

bangkok-kanaalBangkok heeft de bijnaam ‘Venetië van het oosten’. Dat komt door de vele kanalen (khlongs) die hier altijd gelegen hebben. Een redelijk deel van deze kanalen is inmiddels gedempt.

bangkok-openbaar-vervoerDruk verkeer en miljoenen mensen die transport nodig hebben zorgt ervoor dat het openbaar vervoer essentieel is voor de economie van Bangkok. Dit is de uitgang/toegang tot de skytrain op een rustig moment van de dag.

bangkok-steegjeEen steegje zoals je ze bijna overal in Bangkok tegen kunt komen.

bangkok-wat-arunWat Arun is een prachtige tempel waarbij de 82 meter hoge toren het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt is.

bangkok-monnikkenIn en rondom tempels zul je redelijk wat boeddhistische monniken zien. Deze monniken genieten aan het einde van de dag van een kopje thee.

bangkok-smogDe combinatie van veel verkeer, geen neerslag en weinig wind leidt in Bangkok al snel tot een flinke laag smog die over de stad hangt. Als je pech hebt blijft het de hele dag hangen zodat het uitzicht vanaf de Baiyoke 2 Tower ook niet is wat je ervan hoopte.

bangkok-tha-tian-areaDe historische Tha Tian buurt ligt bij de Tha Tian pier. Het is onder toeristen een populair gebied met leuke restaurants en winkeltjes.

bangkok-michelin-kokEen streetfoodrestaurant met een Michelinster. In Bangkok kan het. Eind 2017 was de zeventigjarige Raan Jay Fai wereldnieuws omdat haar kleine restaurant een Michelinster kreeg. Het nadeel hiervan is dat de wachttijd om haar fameuze omelet met krab of een ander gerecht te proeven meestal enkele uren bedraagt.

bangkok-sukhumvitTypisch straatbeeld in de populaire wijk Sukhumvit.

bangkok-khao-san-streetKhao San Road is het episch centrum van de backpackerswijk Banglamphu. Hier heerst altijd een gezellige drukte.

bangkok-sunsetZonsondergang boven Sathon Tai Road. De smog in de lucht zorgt voor de oranje gloed in de lucht.

Soortgelijke berichten

Phuket
05 maart 2018