24 foto's vertellen het verhaal van 1 bestemming

Phuket

Na Bangkok is de Thaise provincie Phuket de populairste bestemming binnen Thailand. Al sinds het begin van de ontwikkeling van het toerisme is Phuket geliefd onder toeristen die uit alle hoeken van de wereld afkomstig zijn. De belangrijkste ingrediënten voor een vakantie in Phuket zijn de stranden en het warme tropische klimaat. Omdat Phuket een moesonperiode kent die in het zomerseizoen valt, is Phuket vooral populair als winterzonbestemming. Dit is het moment dat de wind hoofdzakelijk uit het oosten en de vele stranden aan de westelijke kust van Phuket veelal te maken hebben met rustig kabbelend water en een heldere blauwe zee. Vanaf april merk je dat het weer op Phuket omslaat. De zee wordt onrustiger, het aantal uren zon neemt af en de kans op regen neemt doe. Desalniettemin is Phuket het hele jaar door een paradijs op aarde. De vriendelijke bevolking en het heerlijke Thaise eten zorgen er immers voor dat het in Phuket ook bij minder stralend weer prima vertoeven is.

Vanuit commercieel oogpunt bezocht in het eiland Phuket, dat meteen het grootste deel van de gelijknamige provincie is, vorige maand. Het was een bliksembezoek (amper twee dagen) waarbij het weer niet altijd mee wilde werken voor de foto’s. Toch heb ik een selectie weten te maken van 24 foto’s die volgens mijn een redelijk realistisch beeld bieden van Phuket.

phuket-strand1Natuurlijk mogen strandfoto’s niet ontbreken bij een fotoreportage van Phuket. In totaal telt Phuket om en nabij de veertig stranden, mede afhankelijk van hoe je telt en wat je als strand beschouwt. Dit is één van de vele stranden die aan de westkust van het eiland liggen.

phuket-rawai-beachLiefhebbers van vis die moeten in Phuket vooral richting Rawai Beach gaan. De verse vis die deze vissersbootjes aan wal brengen wordt vooral daar verkocht.

phuket-groen-eilandPhuket is een zeer groen eiland. Het tropische klimaat met veel zon en regen zorgt voor groeizaam weer, wat ten goede komt aan de fraaie natuur van Phuket.

phuket-streetfoodEten doe je in Thailand vooral op straat, dus ook in Phuket. Vrijwel overal vind je wel van dit soort kraampjes.

phuket-wat-chalong2Prachtige pagode binnen het tempelcomplex Wat Chalong.

phuket-patong-beachHet populairste strand van het eiland Phuket is Patong Beach.

phuket-uitzicht-over-thalangUitzicht over de regio Thalang die wat meer landinwaarts te vinden is.

phuket-massageMassages kun je overal in Thailand ondergaan. De prijzen zijn voor westerse begrippen vaak belachelijk laag. Hier in Phuket betaal je vaak wel meer dan op veel andere plekken in Thailand.

phuket-laem-singh-beachDoor de geïsoleerde ligging is Laem Singh Beach één van mijn favoriete stranden van Phuket.

phuket-patong-frikandelMisschien wel hét bewijs dat Patong Beach de populairste badplaats van Phuket is en dat men zich hier 100% richt op het toerisme: je kunt er frikandel eten. Hoewel ik niet vies ben van een frikandel speciaal geef ik toch de voorkeur aan lekker Thais eten.

phuket-tuktukBij een Thaise tuktuk denk je al snel aan de kenmerkende driewielers met tweetaktmotor. In Phuket ziet de tuktuk er anders uit. Het zijn een soort van opengewerkte minivans. Het rijgedrag van de chauffeurs verschilt niet zoveel met die van de tuktuks die je bijvoorbeeld in Bangkok ziet.

phuket-kamala-beachZee, strand, palmbomen en terrasjes. In die volgorde. Wat wil je nog meer op vakantie?
Dit is het strand van Kamala Beach.

phuket-sarasin-bridgeDe Sarasin Bridge was van 1967 tot 2011 de belangrijkste verbinding tussen het vasteland (de provincie Phang Nga) en Phuket. Vanaf het moment dat in 2011 de ernaast aangelegde Thepkasattri Bridge is de Sarasin Bridge een voetgangersbrug die ook als toeristische bezienswaardigheid dienstdoet.

phuket-smoking-areaOp de populairste stranden van Thailand is roken verboden. Deze regel is ingesteld vanwege de belasting van het milieu door de sigarettenpeuken die op het strand achterbleven. Langs Patong Beach zijn speciale rookzones ingericht waar je wel mag roken.

phuket-karon-viewpointUitzicht vanaf het Karon Viewpoint.

phuket-padthaiEen typisch Thais gerecht dat je vrijwel overal in Phuket kunt eten is Pad Thai.

phuket-wat-chalongNog een kleurrijke foto van Wat Chalong.

phuket-cruiseschepenCruiseschepen liggen voor de kust van Phuket, ter hoogte van Patong Beach.

phuket-rawai-gedroogde-visZo wordt de vis gedroogd in Rawai Beach.

phuket-patongZo ziet massatoerisme er uit in Phuket.

phuket-patong-terrasHier is het prima vertoeven. Lekker in de schaduw en een koel drankje binnen handbereik.

phuket-mai-khao-beachOngelooflijk dat het zo rustig kan zijn op zo’n prachtig strand. Dit is Mai Khao Beach midden op de dag in het hoogseizoen. Niet doorvertellen, alsjeblieft…

phuket-eindevandemiddagAan het einde van de middag is het misschien wel het aangenaamst in Phuket. Wat denk je van zwemmen in zeewater van 28-29 graden terwijl de lucht een zelfde temperatuur heeft?

Soortgelijke berichten

Bangkok
02 maart 2018