24 foto's vertellen het verhaal van 1 bestemming

Málaga

Samen met Barcelona en Valencia behoort Málaga tot de top 3 meest door Nederlanders bezochte steden. De verklaring hiervoor is simpel te vinden in twee feiten: Málaga heeft een heerlijk mediterraan klimaat en veel landgenoten vieren in de buurt van Málaga een zonvakantie. De stad ligt immers centraal aan de populaire Costa del Sol. Dit kustgebied telt tal van badplaatsen, waar vanuit je gemakkelijk een uitstapje naar Málaga kunt maken.

Vorige week reisde ik naar Málaga. Het sombere Nederlandse weer joeg mij naar de Spaanse zon. Die was een groot deel van mijn verblijf in Málaga zichtbaar. Soms waren er wat wolken die roet in het eten gooiden, zoals de laatste avond toen ik naar het Mirador de Gibralfaro gelopen was om van de zonsondergang over de stad te genieten. Op dat moment was er een aardige wolkenpartij ten westen van de stad ontstaan. Dat is nou net de plek waar de zon achter de horizon zou moeten verschijnen.

Ik heb in totaal ongeveer 2,5 dag door Málaga gelopen en gefietst. Op mijn gemakje dit keer. Natuurlijk is de fotocamera meegegaan tijdens deze reis, zodat ik achteraf Málaga in 24 foto’s kan laten zien. Deze fotoreportage laat een aardig beeld zien van hoe Málaga beleefd heb.

De kathedraal van Málaga is het meest opvallende gebouw van de stad. Je kunt dit religieuze bouwwerk zowel van binnen als van buiten bewonderen. Uniek is de kans om het dak van de kathedraal te bezoeken. Je ziet dan hoe de dakconstructie er van bovenaf uitziet, kunt de kerktoren goed bewonderen en hebt een buitengewoon uitzicht op de stad.

De ‘farola de Málaga’ is al meer dan tweehonderd jaar het bekendste gebouw in de haven van Málaga.

Dit soort grote en opvallende poorten zie je op verschillende plekken binnen Málaga. Hierachter worden de tronen opgeslagen die tijdens de processies van de Semana Santa gebruikt worden.

Het Teatro Romano is vorige eeuw opgegraven. Het is slechts een klein deel van de Romeinse stad die onder hedendaags Málaga begraven ligt. Het Romeinse theater behoort tegenwoordig tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Málaga.

In Málaga kun je in wijken zoals Barrio de Lagunillas veel straatkunst tegenkomen.

La Bodega Antigue Casa de Guardia is de oudste wijnbar van Málaga. Hier worden al sinds 1840 lokale (veelal zoete)  wijnen en tegenwoordig ook vermouths geschonken.

Pablo PicassoPablo Picasso is in 1881 in Málaga geboren. Dit is zijn standbeeld, op het Plaza de la Merced, met de op de achtergrond (op de hoek) zijn geboortehuis. Voorbijgangers geven het standbeeld vaak een aai over de bol. Bij vrouwen zou dat de vruchtbaarheid stimuleren en bij mannen zou het financiële voorspoed opleveren.

De bebouwing langs het Malagueta-strand bestaat vooral uit appartementen zoals deze. Deze foto is een kwartier na zonsopkomst gemaakt. Dat verklaart de goudgele gloed op het gebouw.

Een tegenlichtfoto bij het kruis dat voor de entree van het Alcazaba staat.

Veel kleur in de foto: hier zie je de bovenkant van het Centre Pompidou Málaga met daarachter de zalm tot lila-gekleurde lucht na de zonsondergang.

Deze foto van de authentieke markthal van Málaga laat twee stijlelementen in één shot zien: op de voorgrond het je de typisch Moorse boog en achterin zie je de later aangebrachte Andalusische glaskunst.

Tinto de Verano is een drankje dat veel in Málaga en elders in Andalusië gedronken wordt. Het bestaat uit rode wijn, citroenlimonade, ijsblokjes en een schijfje citroen. Heerlijk op een warme dag.

Alamada Principal is de belangrijkste en breedste straat van Málaga. Het voetgangersdeel doet wat denken aan de beroemde Ramblas in Barcelona.

De afgelopen jaren heeft het havengebied van Málaga een flinke transformatie ondergaan. Muelle Uno is nu een bijna kilometerslange wandelpromenade vol terrassen, winkels en fraaie uitzichten.

Dit soort typisch Andalusische architectuur tref je veel aan in het centrum van Málaga.

Uitzicht op het havengebied van Málaga. Deze foto is gemaakt vanaf de Gibralfaro.

Het kleurrijk bisschopspaleis behoort tot de mooiste gebouwen van Málaga.

De lokale keuken bevat veel vis. Gegrilde sardientjes mag je als de lokale specialiteit beschouwen. Die eet je bij voorkeur bij een van de chiringuitos. Dit zijn strandrestaurants die de vis boven open vuur bereiden.

Het Museo Automovilístico y de la Moda combineert prachtige auto’s met geweldige modeobjecten. Dit museum behoort toch wel tot de vijf dingen die je moet zien en doen in Málaga.

Op veel plekken in de stad zie je deze oranje sinaasappels groeien. Deze sinaasappelsoort (Sevilla-sinaasappel) is helaas niet eetbaar. Extreme bitterheid is wat je te wachten staat als je toch een hap zou willen nemen.

Dit soort gezelligheid is typerend voor ‘Málaga by night’. Tot laat in de avond genieten van heerlijke drankjes en hapjes in een sfeervolle setting.

Calle Larios is dé winkelstraat van Málaga. Deze versieringen zie je alleen in de winter. In de zomer hangen hier witte doeken om het winkelende publiek te beschermen tegen de zon.

Zonsondergang gezien vanaf de haven van Málaga. Links zie je de vuurtoren staan.

De ‘mislukte’ sunset gezien vanaf de Mirador de Gibralfaro. Plots opzettende wolkenpartijen verstoorden de zonsondergang zoals ik die in gedachte had. Het resultaat is dankzij de zonnestralen uiteindelijk toch wel mooi geworden.

Soortgelijke berichten

Barcelona in 24 foto's
Barcelona
01 maart 2024
Madrid
17 mei 2018
Ibiza
11 mei 2018