24 foto's vertellen het verhaal van 1 bestemming

Costa Rica

Costa Rica is een land in Midden-Amerika. Het land staat bekend als de tuin van Amerika. Er zijn maar weinig landen op de wereld te vinden die het milieu zo hoog in het vaandel hebben staan als Costa Rica. De overdadige flora en fauna is natuurlijk ook hun belangrijkste hun belangrijkste bron van inkomsten. Jaarlijks komen er honderdduizenden toeristen naar Costa Rica om er te genieten van het pure leven, Het Pura Vida zoals de inwoners het noemen. Ondanks deze grote toeristenstroom heeft het land weinig tot geen kenmerken van massatoerisme. Dit komt voornamelijk omdat er zo goed als geen megahotels of resorts in het land te vinden zijn. Bij de meeste natuurparken of in de buurt van de toeristische hotspots zijn er vaak meerdere kleine hotels, hostels en resorts te vinden.

De bevolking van Costa Rica staat bekend als de meest gastvrije en vriendelijkste van Amerika, hun levensmotto, Pura Vida zorgt ervoor dat ze alles met een korreltje zout nemen en zich zelden tot nooit ergens druk over maken.

Tijdens een rondreis door Costa Rica zal de natuur de boventoon voeren. Tijdens wandelingen in de jungle, over het strand of op een vulkaan zal je de meest uiteenlopende dieren en planten tegenkomen. Tijdens een reis in Costa Rica is de vraag niet hoeveel beesten je gaat tegenkomen, maar hoeveel je er zal ontmoeten. Je kunt vrij gemakkelijk zelf een bezoek brengen aan de meeste natuurparken, zie je dit niet zitten dan kun je natuurlijk altijd een gids inhuren om je door de jungle te loodsen.

costa-rica
Onderweg naar het Tortuguero nationaal park kwamen we dit verlaten resort tegen.

costa-rica-2
Als de regen is opgetrokken kun je in de Turtle Beach Lodge genieten in de hangmat.

costa-rica-3
Tijdens een boottocht door Tortuguero komen we deze prachtige Helmbasilisk tegen. Lokaal staat hij bekend als de Jezus Christ Lizard, vanwege het feit dat hij over het water kan lopen.

costa-rica-4
De Roodoogmakikikker is het symbool van Costa Rica geworden. In zo goed als iedere brochure kom je deze prachtig gekleurde kikker tegen. In het echt is het wat lastiger om de Roodoogmakikikker te spotten, wij kwamen dit exemplaar tegen in Tortuguero national park.

costa-rica-5
Het zijn overigens niet alleen vriendelijke dieren die in Tortuguero kunt spotten tijdens een wandeling stonden we bijna oog in oog met deze kaaiman.

costa-rica-9
De Catarata del Toro zijn geen natuurlijke waterval, maar worden gevormd door een stuwdam. Dit maken de watervallen niet minder mooi. Leuk detail is dat het natuurpark rondom de watervallen worden gerund door een Nederlander.

costa-rica-10
In de vlindertuinen bij het natuurpark van de Catarata del Toro leven naast vlinders ook prachtige kolibries.

costa-rica-6
In het Jaguar Rescue Center worden verweesde of  gewonde dieren opgevangen, met name de jonge luiaards zorgen voor een hoog knuffelgehalte.

costa-rica-7
In het Jaguar Rescue Center leven naast verweesde of  gewonde dieren ook dieren die in de loop der jaren zo tam zijn geworden dat ze in de buurt van de opvang blijven. Deze zwartoor papegaai is daar een mooi voorbeeld van.

costa-rica-11
De La Fortuna waterval behoord samen met de Arenal vulkaan tot de belangrijkste toeristische trekpleisters van La Fortuna. Als je de vulkaan gaat bezoeken, vergeet dan niet je zwembroek mee te nemen.

costa-rica-12
De Arenal vulkaan is één van de actieve vulkanen in het land. Jammer genoeg is het vandaag de dag niet meer mogelijk om de top van de vulkaan te bezoeken.

costa-rica-13
Een prachtig uitzicht over het meer van El Arenal. Tijdens een rondrit langs het meer wordt je onderweg meerdere malen getrakteerd op fenomenale uitzichten.

costa-rica-14
Op meerdere plaatsen in Costa Rica kun je tokkelen. Soms over prachtige natuurparken terwijl je rakelings over de boomtoppen scheert en soms over riviertjes en meren.

costa-rica-23
De stranden bij Tamarindo staan bekend als de mooiste van het land, of dat zo is weet ik niet, wel is het een goede plek om te leren surfen.costa-rica-18

Met een beetje geluk kom je in de natuurparken van Costa Rica de blauwe morpho tegen. Deze prachtige vlinder heeft prachtige schutkleuren aan de buitenzijde, aan de binnenzijde is hij helblauw.

costa-rica-20
Terwijl op het terras van onze hotelkamer in Monteverde zaten kregen we bezoek van deze groep papegaaien.

costa-rica-15
Veel van de natuurparken in Costa Rice hebben hangende bruggen die de hogere delen van het park met elkaar verbinden. Mensen met hoogtevrees zullen met deze oplossing wat moeite hebben.

costa-rica-21
De kwaliteit van de meeste wandelingen in de Costa Ricaanse natuurparken is goed tot uitstekend, net als de bewegwijzering.

costa-rica-22
Je moet natuurlijk wel altijd goed blijven opletten, voor je het weet kom je ongenode gasten tegen.

costa-rica-25
Deze noordelijke kuifcaracara is op zoek naar een nieuwe prooi.

costa-rica-17
Het strand van het natuurpark Manuel Antonio is de perfecte plek om te relaxen na een rondreis in Costa Rica. Let wel op want apen en neusberen liggen op de loer om je meegebrachte eten te stelen.

costa-rica-19
Een doorkijkje tijdens een wandeling in natuurpark Manuel Antonio.

costa-rica-16
Een grote leguaan houdt zich verscholen tussen een brug en het pad.

costa-rica-24
Een prachtige zonsondergang ergens in de buurt van Monteverde.

 

Soortgelijke berichten