24 foto's vertellen het verhaal van 1 bestemming

Oslo

Mijn eerste reis naar Noorwegen begon vorige maand met een bezoek aan Oslo. Vaak behoort de hoofdstad van een land tot de meest interessante steden van dat land. Dat geldt ook zeker voor Oslo. Dit is veruit de grootste en belangrijkste bestemming in Noorwegen waar je voldoende musea en andere bezienswaardigheden kunt bezoeken. Ik had aan ruim twee dagen eigenlijk iets te kort. Ik heb de belangrijkste hoogtepunten van Oslo gezien, maar er zijn nog wel wat plekken waar ik niet aan toegekomen ben. Daardoor ontbreken er in deze fotoreportage een paar foto’s die ik niet heb kunnen maken. Al met al denk ik dat deze fotoreportage toch wel een aardig beeld van de stad moet geven. Ik had geluk met het weer, want de zon liet zich vrij veel zien.

oslo-akershus-vanaf-het-waterHet Akershus is het oudste deel van de stad. De basis stamt uit de middeleeuwen.

oslo-barcodeOnder de naam ‘Barcode’ staan er een rij met modern vormgegeven gebouwen vlak bij het treinstation. Moderne architectuur is een duidelijk kenmerk van het hedendaagse Oslo aan het worden.

oslo-vikingschipOslo telt meerdere interessante museums. Ik vond het erg leuk om authentieke vikingschepen te zien in het Vikingschipmuseum.

oslo-karl-johans-gateDe Karl Johans gate is de belangrijkste winkelstraat van Oslo. Deze grotendeels autovrije straat loopt van het koninklijk paleis tot aan het centraal treinstation.

oslo-watervalDoor de hoogteverschillen zijn er watervallen ontstaan in Oslo.

oslo-nationaltheaterHet nationale theater is een fraai voorbeeld van jugendstil architectuur.

oslo-munchEdvard Munch is de bekendste kunstenaar van Noorwegen. Je kunt zijn schilderwerken bekijken in het Munch Museum.

oslo-loveEen liefdesbetuiging aan de stad.

oslo-operaHet modern vormgegeven operagebouw is het symbool van het nieuwe Oslo. Bijzonder is dat je vanaf de waterkant zo het dak op kunt lopen.

oslo-akershus-middeleeuwsDit deel van het Akershus verraadt de middeleeuwse afkomst van deze vesting. Vanaf deze plek heb je overigens een mooi uitzicht op de stad.

oslo-tjuvholmen-strandAan de kop van Tjuvholmen, direct naast het populaire Astrup-Fearnley Museum voor Moderne Kunst, ligt een klein stadsstrand waar vooral de lokale bevolking dankbaar gebruik van maakt.

oslo-parlementOslo heeft een prachtig parlementsgebouw: het Stortinget.

oslo-vigelandparkHet Vigelandpark staat vol met sculpturen die menselijke vormen vertonen. De grote monoliet is de belangrijkste bezienswaardigheid binnen dit gratis toegankelijke kunstpark.

oslo-foodtrucksUit eten is niet goedkoop in Noorwegen. Foodtrucks zoals hier voor het Nobel Vredescentrum maken het wat betaalbaarder om een warme maaltijd te nuttigen in Oslo.

oslo-bygdoyToren gemaakt van visnetten, boeien en touwen. Deze staat op het schiereiland Bygdøy.

oslo-stadhuisHet stadhuis van Oslo is door de twee torens één van de meest markante en herkenbare bouwwerken van Oslo.

oslo-mathallenDe Mathallen bestaat uit voormalige bedrijfsgebouwen die omgetoverd zijn tot een markthal met omringende horeca.

oslo-folkemuseumDeze traditionele houten kerk staat in het Norse Folkemuseum. Het prachtige kerkje is elders in Noorwegen afgebroken en hier in het museum weer opgebouwd.

oslo-kranenDeze havenkranen zijn buiten dienst en vormen nu het decor tussen de cruiseterminal en de stad.

oslo-tjuvholmenStrakke lijnen domineren de architectuur in de populaire wijk Tjuvholmen.

oslo-terrasBij zonnig weer leeft men vooral buiten, zoals hier op het terras.

oslo-havenBlik op de passagiershaven met op de achtergrond de populaire wijk Aker Brygge.

oslo-zomerzonVanaf eind mei tot eind juli wordt het amper echt donker in Oslo. De lange zomerzon zorgt ervoor dat het ruim een uur na zonsondergang nog gewoon schemerig is, zoals op deze foto te zien is.

oslo-stranden-in-aker-bryggeDe autovrije boulevard Stranden is het populairste deel van de wijk Aker Brygge. Hier kom je om op het terras te zitten of langs het water te lopen of zitten.

Soortgelijke berichten

Bergen
13 juni 2018