24 foto's vertellen het verhaal van 1 bestemming

Bergen

Bergen is een belangrijke stad in Noorwegen. Dat is het al jaren. Eerst was het dé handelsstad van het land met het exclusieve recht om handel te drijven met andere landen. Die positie zorgde ervoor dat Bergen een belangrijke pijler werd binnen het Hanzeverbond. De sporen van Bergen als Hanzestad zijn duidelijk zichtbaar in de historische wijk Bryggen.

Ik bezocht Bergen een tweetal weken geleden in combinatie met de Noorse hoofdstad Oslo. Voor mij was het de eerste keer dat ik Noorwegen bezocht. Ik heb daarom gekozen voor een mix van Bergen, Oslo en de mooie treinrit tussen deze twee steden. In totaal heb ik ruim twee dagen in Bergen verbleven, waarbij ik ook de tijd genomen heb om een boottocht te maken naar Skjerjehamn. Dit is een manier om kennis te maken met de fjorden rondom Bergen. Veel toeristen combineren een bezoek aan de stad Bergen met een fjordencruise, fjordentocht en/of een treinrit in het prachtige achterland van Bergen.

Van de foto’s die ik in Bergen zelf gemaakt heb, heb ik een reportage samengesteld van 24 foto’s. Als je weet dat het in Bergen vaak regent, dan zul je je afvragen hoe het komt dat de foto’s vrijwel allemaal bij zonnig weer gemaakt zijn. Eind mei was het uitzonderlijk weer in vrijwel heel Noorwegen waarbij er ook menig warmterecord gebroken is. Puur geluk dus voor mij.

bergen-slibergetHouten huizen in Sliberget die de sloperhamer gelukkig al die jaren overleefd hebben.

bergen-torgallmenningenTorgallmenningen is het grootste plein van Bergen. Het wordt als het hart van de stad gezien.

bergen-visDe visvangst is erg belangrijk voor Noorwegen en dus ook voor Bergen. Op de beroemde vismarkt van Bergen kun je lekkernijen zoals gerookte Noorse zalm kopen.

bergen-muziekpaviljoen-byparkenMuziekklanken klinken uit het muziekpaviljoen van Byparken.

bergen-harley-davidsonDeze Harley Davidson stond voor de ingang van de Fløybanen en vroeg er gewoon om om gefotografeerd te worden.

bergen-egonHet eten schijnt er matig te zijn volgens de reviewsites, maar het pand waar restaurant Egon in gevestigd is, is prachtig.

bergen-bryggen2De beroemde gevels van de houten huizen van Bryggen. Bij zomerse temperaturen is het hier prima vertoeven op de terrassen.

bergen-statsraadDe Statsraad Lehmkuhl is een beroemd schip in de haven van Bergen. Het zeilschip stamt uit 1914 en wordt tegenwoordig gebruikt als schoolschip.

bergen-bergenhusDe vesting Bergenhus is het oudste stuk van Bergen.

bergen-streetartOp verschillende plekken in het centrum kom je streetart tegen. Niet zelden beslaan deze kunstwerken complete muren.

bergen-putdekselHet aanzicht van Bryggen is zelfs verwerkt in de putdeksels die je op straat ziet.

bergen-traditional-foodDit kraampje is dé plek in Bergen om traditionele gerechten te proeven. Zitplaatsen zijn er helaas niet.

bergen-nordnesIn de stad vind je volop groen, waar men op zomerse dagen graag komt om te zonnen, te picknicken of gewoon wat te chillen. Dit is Nordnes achter het Aquarium van Bergen.

bergen-livemuziekTerras met livemuziek in het centrum.

bergen-markenDe autovrije straat Marken laat redelijk wat traditionele woningen zien.

bergen-havenHoreca in de haven van Bergen.

bergen-nykirkenDe Nykirken is één van de mooie kerken die de stad telt.

bergen-cruiseschepenIn het drukkere seizoen liggen er iedere dag meerdere cruiseschepen aangemeerd in Bergen.

bergen-uitzichtUitzicht op de stad vanaf Mount Fløyen.

bergen-byparkenStadspark Byparken met centraal gelegen de vijver Lille Lungegårdsvann.

bergen-avondzon-bryggenAvondzon in de historische wijk Bryggen.

bergen-vegsallmenningenHet plein Vågsallmenningen dat bij de haven ligt.

bergen-bryggenIn het hart van Bryggen is het overdag altijd druk met toeristen.

bergen-zonsondergangZonsondergang gezien vanaf het uitzichtpunt van Mount Fløyen.

Soortgelijke berichten

Oslo
14 juni 2018