24 foto's vertellen het verhaal van 1 bestemming

Rhodos

Griekenland blijft één van de mooiste bestemmingen voor een zonvakantie. Het mediterrane klimaat, de aangename stranden en het heerlijke eten maken voor mij van Griekenland een heerlijk land. Mijn allereerste kennismaking met Griekenland was het eiland Rhodos. In 1999 bezocht ik Rhodos voor een eerste keer. Dit was samen met mijn vrouw en een bevriend echtpaar. De hernieuwde kennismaking met Rhodos was afgelopen zomer. Ik ben toen een week alleen naar Rhodos gegaan en heb bijna iedere uithoek van het eiland gezien die er te vinden was. Dat heeft geleid tot de website Rhodos voor beginners en een grote map met foto’s op mijn computer. In totaal  heb ik meer dan vijfduizend foto’s gemaakt, waarvan ik slechts een klein deel gebruikt heb op mijn websites. Uit de resterende foto’s heb ik een selectie van slechts 24 foto’s gemaakt die ik hier publiceer. Ik denk dat deze fotoreportage een realistisch beeld van het eiland Rhodos schept.

rhodos-wal-rhodos-stadDe historische binnenstad van Rhodos-Stad is nog grotendeels ommuurd. De gracht rondom de middeleeuwse stad leent zich prima voor een wandeling.

rhodos-terras-in-vatiEen terras in één van de vele dorpjes op Rhodos, in dit geval Vati. Deze foto is vroeg in de ochtend genomen voordat de toeristen plaatsnemen op de stoelen.

rhodos-plimiri-beachPlimiri Beach ligt helemaal in het zuiden van Rhodos, ver verwijderd van het massatoerisme. Dankzij de wind is dit een populair strand onder kitesurfers.

rhodos-othodoxe-kerk-sianaOp Rhodos tref je aardig wat Grieks-orthodoxe kerken aan. Deze kerk in Siána is één van de mooiste op het eiland.

rhodos-ezeltjes-lindosLeuk of dierenmishandeling? Wij vragen ons af of de ezels het echt fijn vinden om toeristen van soms meer dan honderd kilo door Lindos te vervoeren.

rhodos-tavernaZomaar een traditionele taverna langs de kust.

rhodos-glooiend-landschapHet glooiende landschap in het binnenland van Rhodos.

rhodos-lokale-productenOp redelijk wat plekken kun je lokale producten zoals olijfolie, souma en honing kopen.

rhodos-uitzicht-vanaf-kastello-monolithosHet uitzicht vanaf Kastelli Monolithos.

rhodos-fourni-beachHet rustige Fourni Beach ligt aan de westkust van het eiland en is bekend vanwege de door erosie afgeslepen rotsen die je op het strand ziet.

rhodos-bloemen-langs-de-wegWie denkt dat Rhodos dor en droog is die zal verrast worden tijdens een autorit door het vrij kleurrijke binnenland.

rhodos-kattenEen van de vele katten op Rhodos. Er gaan geruchten dat deze katten express op het eiland uitgezet worden om geld in te zamelen bij toeristen.

rhodos-luxe-hotels-aan-de-oostkustLuxe all inclusive hotels aan de noordoostkust.

rhodos-termen-kallithea

Toen de Italianen over Rhodos heersten bouwde ze deze Kallithea Springs.

rhodos-tsambikaAls je de ruim 300 treden naar het Tsambika klooster betreden hebt dan mag je genieten van een prachtig uitzicht over Tsambika Beach. Velen zien dit strand als het mooiste strand van Rhodos.

rhodos-acropolis-van-lindosDe Akropolis van Lindos is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland.

rhodos-kleurrijke-stoeltjesKleurrijke stoeltjes die ik ergens in een dorp zag staan.

rhodos-beachclub-ixiaEen beachclub in Ixia met uitzicht op hotels in de verte.

rhodos-st-pauls-baySt. Paul’s Bay is één van de vele fijne baaien die je langs de kust aantreft.

rhodos-olijfbomenOlijfbomen zijn veelvoorkomend op Rhodos.

rhodos-stadspoort-rhodos-stadDe mooiste stadspoort van Rhodos Stad.

rhodos-paardenEen mooie manier om Rhodos te ontdekken is per paard. Hier lopen ze door een drooggevallen rivierbedding.

rhodos-lindos-straatjeEen van de vele mooie straatjes in het witte stadje Lindos.

rhodos-strand-bij-ixiaHet strand bij Ixia.

rhodos-rhodos-stad-massatoerismeMassatoerisme in Rhodos stad.

rhodos-zonsondergang-vanaf-ixiaDe zonsondergang gezien vanuit de heuvels achter Ixia.

Soortgelijke berichten

Corfu
09 juni 2022
Paxos
23 juni 2020
Zakynthos in 24 foto's
Zakynthos
02 oktober 2019