24 foto's vertellen het verhaal van 1 bestemming

Gran Canaria

Gran Canaria is één van de Canarische Eilanden. Deze archipel ligt ten westen van Marokko, maar behoort staatkundig bij Spanje en dus bij Europa. Samen met Tenerife, Lanzarote en Fuerteventura behoort Gran Canaria tot de absolute topbestemmingen in Europa. Het grote pluspunt is het weer. Op het moment dat het op het vasteland vaak al te koel wordt voor een strandvakantie kun je op de stranden van Gran Canaria nog heerlijk genieten van de zomerzon.

Wat opvallend is, is dat 95% van de toeristen in een strook van ongeveer twintig kilometer verblijft. Dit gebied, dat ook wel Costa Canaria genoemd wordt, is een aaneenschakeling van badplaatsen met Playa del Inglés met Costa Meloneras als episch centrum van het toerisme. Gran Canaria is echter zoveel meer. Je vindt prachtige dorpen op Gran Canaria en ik persoonlijk vind de vulkanische landschappen prachtig. Met deze fotoreportage wil ik in 24 foto’s een realistisch beeld scheppen van het eiland. Ik wil dus meer laten zien dan de betonnen dorpen aan de zuidkant van het eiland. Vandaar dat ik als openingsfoto heb gekozen voor een plaatje van een authentieke Canarische bar waar een lokale inwoners aan zijn dag begint.

grancanaria-terorDe hoofdstraat van Teror. Dit dorp behoort absoluut tot de mooiste dorpen van het eiland.

grancanaria-laspalmas-cafeDit achthoekige cafeetje in Las Palmas is erg fraai gedecoreerd.

grancanaria-puerto-de-moganDe sfeervolle haven van Puerto de Mogan in de avonduren.

grancanaria-molino-de-ventoDeze windmolen in het zuiden van Gran Canaria is tegenwoordig ingericht als museum.

grancanaria-dunas-de-maspalomasDe Dunas de Maspalomas. Dit natuurpark ligt tussen Playa del Ingles en Costa Meloneras. Het is een heerlijke plek voor wie strand, zee en rust wil combineren.

grancanaria-tapasNeem af en toe de tijd voor een heerlijk schaaltje met lokale lekkernijen. Dit bord met tapas vormt een complete lunch.

grancanaria-lopesan-villa-del-condeHotel Lopesan Villa del Conde is één van de luxe vijfsterrenhotels aan Costa Meloneras.

grancanaria-laspalmas-cathedral-de-santa-anaCatedral de Santa Ana is een fraai voorbeeld van de vele mooie bouwwerken die je in het centrum van las Palmas ziet.

grancanaria-jardin-botanicoIn de botanische tuin zie je vooral veel cactussoorten. Deze planten doen het uitstekend in het warme en droge klimaat van Gran Canaria.

grancanaria-costa-canariaJammer dat de Costa Canaria grotendeels getransformeerd is in een betonnen muur van hotels en appartementen.

grancanaria-faro-de-maspalomasDe vuurtoren van Maspalomas.

grancanaria-dolfijnen-spottenGran Canaria is ook het leefgebied van dolfijnen. Je kunt vooral vanuit Puerto de Mogan meevaren op boottochten waarbij je vrijwel zeker dolfijnen te zien krijgt.

grancanaria-playa-del-ingles-uitgaanslevenPlaya del Ingles staat bekend vanwege het uitgaansleven.

grancanaria-uitzichtUitzicht over het ruige landschap van Gran Canaria.

grancanaria-laspalmas-strandHet goudgele strand van Las Palmas.

grancanaria-laspalmas-casa-de-colonIn Casa de Colon is het museum gevestigd dat gewijd is aan de ontdekkingsreizen van Christoffel Columbus.

grancanaria-puerto-de-las-nievesWit met blauwe winkels en restaurants zijn kenmerkend voor het vissersdorp Puerto de las Nieves.

grancanaria-tapas-in-galdarEen typische zondagochtend in Galdar: drie generaties die wat happen en drinken.

grancanaria-laspalmas-havenDe haven van hoofdstad Las Palmas.

grancanaria-valle-de-agaeteValle de Agaete is een voorbeeld van een groene vallei op het eiland.

grancanaria-strand-maspalomasHet populaire strand van Maspalomas.

grancanaria-lelijke-kantWat mij betreft, is dit het lelijkste wat je aantreft op Gran Canaria: de fantasieloos vormgegeven winkelcentra vol matige bars en dito winkels.

grancanaria-caldera-de-bandamaDe Caldera de Bandama. Deze krater kun je onder begeleiding van een gids wandelend ontdekken. De wandeling duurt ongeveer twee uur.

grancanaria-zonsondergang-maspalomasAan het einde van de dag verdwijnt uiteindelijk ook op Gran Canaria de zon weer uit het zicht.

Soortgelijke berichten

Barcelona in 24 foto's
Barcelona
01 maart 2024
Fotoreportage van Málaga
Málaga
15 februari 2022
Madrid
17 mei 2018