24 foto's vertellen het verhaal van 1 bestemming

Dubai

Het emiraat Dubai is één van mijn favoriete bestemmingen. In de afgelopen jaren heb ik Dubai dan ook al tientallen keren bezocht, wat geresulteerd heeft in een foto-archief dat inmiddels duizenden foto’s telt. Je zou denken dat het dan gemakkelijk is om een goede mix van 24 Dubai foto’s samen te stellen, maar juist omdat je zoveel foto’s van Dubai hebt is het lastig om te kiezen. Ik hoop dan ook dat de foto’s die ik van Dubai geselecteerd hebben het verhaal van de stad voldoende belichten. Want Dubai heeft duidelijk meerdere gezichten. Ten eerste is het natuurlijk een heerlijke vakantiebestemming, maar er is natuurlijk ook sprake van een duidelijke mix van culturen en bouwstijlen. Het contrast van het oude en nieuwe Dubai maken de stad juist zo interessant.

dubai-deiraBaniyas Road is de belangrijkste verkeersader van de noordelijke kant van het oudere deel van Dubai.

kamelenIn de woestijn, op straat en op het strand kun je oog in oog staan met kamelen.

dubai-thebeachHet uiterlijk van JBR Beach wordt gedomineerd door zandkleurige wolkenkrabbers.

miracle-gardenMiracle garden is een tuin vol bloemen… in de woestijn!

dubai-zandsculptuurDubai als zandsculptuur. De contrasten zijn nog mooi zichtbaar terwijl de zon bijna achter de horizon verdwijnt.

dubai-museumIn het Al Fahidifort is het Dubai Museum gevestigd.

burj-khalifaBurj Khalifa is wereldberoemd omdat het het hoogste bouwwerk ter wereld is.

dure-autosOp veel plekken in Dubai kun je exotische en dure auto’s spotten.

uitzicht-burj-khalifaZowel ’s avonds als overdag is het uitzicht vanaf Burj Khalifa spectaculair te noemen.

abra-op-dubai-creekAbra’s zijn een gemakkelijk en goedkoop middel om de Dubai Creek over te steken.

strand-van-dubaiDubai telt vele kilometers aan kustlijn waaraan prachtige stranden liggen. Dit is het strand bij Madinat Jumeirah.

dubai-al-shandagah-watchtowerDe Al Shandagah uitkijktoren is één van de historische gebouwen die je in het oude deel van Dubai aantreft.

dubai-zwembad-the-address-hotelEen aangename manier om wat verkoeling te zoeken in Dubai is aan het zwembad. Dit is het zwembad van het Address Dubai Marina hotel.

jumeirahmoskeeDubai is een islamitische bestemming. Op verschillende plekken kom je moskeeën tegen zoals de Jumeirah Moskee. Dit is de enige moskee in Dubai die je ook als niet-moslim kunt bezoeken. Dat kan alleen tijdens vaste rondleidingen.

dubaimallDubai staat bekend om de enorme winkelcentra. De Dubai Mall is op dit moment het grootste winkelcentrum ter wereld en telt meer dan twaalfhonderd winkels en eetgelegenheden.

oud-dubai-en-nieuw-dubaiVanaf de wijk Deira zie je eerst de oude wijk Bur Dubai liggen, waarna je ineens de hoogbouw van het ‘nieuwe Dubai’ in de verte op ziet doemen.

desertsafariEen van de populairste excursies die vanuit Dubai georganiseerd worden is het 4×4 rijden in de woestijn. Deze zogenaamde ‘desert safari’s’ zijn een spectaculaire manier om kennis te maken met de woestijn van Dubai.

burj-al-arabBurj al Arab is behalve een zeer luxe (en duur) hotel ook een iconisch bouwwerk aan de kust van Dubai.

dhow-in-dubai-marinaEen dhow is een traditionele handelsboot die in de hele regio gebruikt wordt. In Dubai worden ze ook ingezet als rondvaartboten.

dubai-heritage-villageHeritage Village is een openluchtmuseum waarin bezoekers kennis kunnen maken met het oude Dubai.

souk-al-bahar-brugOp veel plekken in het moderne Dubai worden traditionele stijlelementen toegepast, zoals hier goed te zien is bij de brug tussen Souk al Bahar en de Dubai Mall.

valkenier-waterpijpTwee elementen van Dubai in één foto: een valkenier die geniet van een waterpijp.

dubai-old-soukDe Dubai Old Souk is één van de overdekte Arabische markten die je in Dubai kunt bezoeken.

mina-a-salamHotel Mina A Salam is één van de vele luxe hotels die je in Dubai aantreft. In de verte zie je de wolkenkrabbers van Dubai Marina liggen.

Dubai in één dag

Wil je zelf Dubai ontdekken en weet je niet hoe je een leuke dag in Dubai besteedt? Op de site www.in12uur.nl staan inspirerende verhalen over hoe je een bepaalde bestemming in één dag kunt bezoeken. De tijdlijn die erin gebruikt wordt kan als leidraad gebruikt worden voor bezoekers om zelf een dag op die bestemming door te brengen. Hierbij worden er verschillende thema’s gebruikt, zoals ‘highlights’, ‘een andere kant van’ en ‘met kinderen’.
Ook Dubai staat op deze site: Dubai in één dag.

Soortgelijke berichten

Al Ain
18 december 2015