24 foto's vertellen het verhaal van 1 bestemming

Kreta

Kreta is het grootste eiland van Griekenland. Samen met Rhodos behoort Kreta tot de meest populaire Griekse vakantiebestemmingen. Dit jaar bezocht ik Kreta dan ook om de website Kreta voor beginners te maken. Gedurende acht dagen heb ik een groot deel van het eiland bezocht. Hierbij heb ik meer dan dertig dorpen en steden gezien, de belangrijkste bezienswaardigheden van Kreta bekeken en bijna duizend autokilometers gemaakt. Uit de grote hoeveelheid foto’s die ik op Kreta gemaakt heb, is onderstaande selectie van 24 foto’s gekozen. Ik denk dat deze serie foto’s een aardig beeld geeft van Kreta. Portretten zitten er helaas niet tussen. Achteraf zou ik er daar zeker een of twee van in de fotoserie gezien willen hebben. De vriendelijke mensen van Kreta zijn immers mede sfeerbepalend voor het eiland.

kreta-balosbeachBalos Beach op het schiereiland Gramvousa is één van de allermooiste stranden van het eiland Kreta.

kreta-knossosHet paleis van Knossos is een must-see als je op Kreta bent en in archeologische vindplaatsen geïnteresseerd bent.

kreta-matalaUitzicht op het dorp Matala vanuit één van de grotten van Matala. In deze grotten woonden in de jaren zestig van de vorige eeuw hippies.

kreta-spinalongaEen veel geboekte excursie is een boottocht naar het melaatsen-eiland Spinalonga.

kreta-traditional-restaurant-sirtakiDe woorden ’traditional’ en ‘sirtaki’ worden veel gebruikt op Kreta om toeristen naar restaurants te lokken.

kreta-kerkje-bij-analipsiOp Kreta tref je veel Grieks orthodoxe kerkjes aan, zoals deze aan de kust bij Analipsi.

kreta-boulevard-van-mirtosAutovrije zeepromenade in het dorpje Mirtos .

kreta-heuvelachtig-landschap-met-olijfbomenHet landschap van Kreta wordt gedomineerd door heuvels, olijfbomen en bergen.

kreta-badplaats-agia-pelagiaKreta telt tientallen badplaatsen, waaronder de aan de noordkust gelegen plaats Agia Pelagia.

kreta-arkadikloosterOp Kreta staan verschillende kloosters die je kunt bezoeken. Het Arkadi-klooster behoort zeker tot de mooiste kloosters van het eiland.

kreta-zonsondergangKreta betekent vooral zon, zee, warmte en een prachtige zonsondergang.

kreta-terrassen-in-chaniaOp veel plekken op Kreta kun je op een terras genieten van een hapje of een drankje. Dat kan aan het water zijn, maar ook in historische straatjes zoals hier in Chania.

kreta-agios-nikolaosAgios Nikolaos is een populaire bestemming op Kreta. Kenmerkend detail is het diepe meer dat in het centrum van Agios Nikolaos ligt.

kreta-phaistosDe archeologische vindplaats Phaistos. Deze historische stad stamt uit de Minoïsche periode.

kreta-krikriSta er niet van te kijken als je ineens aangestaard wordt door een Kri-Kri. Deze wilde geitensoort komt alleen maar op Kreta voor.

kreta-venetiaanse-haven-chaniaDe Venetiaanse haven van Chania wordt als de mooiste haven van Kreta beschouwd. De sfeervolle terrassen dragen daar zeker aan bij!

kreta-starbeach-chersonissosVoor jongeren die hun vakantie op Kreta vieren is Starbeach in Chersonissos een populaire hang-out.

kreta-discus-van-phaistosIn het Archeologisch Museum van Heraklion kun je de Discus van Phaistos bewonderen. Dit is één van de belangrijkste vondsten op Kreta uit de bronstijd. Tot op heden heeft men de symbolen op de schijf nog niet kunnen ontcijferen.

kreta-golden-beach-bij-istroHet prachtige Golden Beach.

kreta-spinalonga-huisjesHuisjes op het eiland Spinalonga.

kreta-olijvenNa het toerisme vormt de olijvenoogst de belangrijkste bron van inkomsten op Kreta.

kreta-venetiaanse-haven-van-rethymnonMinder geroemd dan de haven van Chania is de Venetiaanse haven van Rethymnon. Wat mij betreft onterecht, want hier zit je net zo gezellig.

kreta-souvlakiSouvlaki zul je veelvuldig op de menukaarten van taverna’s aantreffen.

kreta-inktvis-drogenIn vissersdorpen zie je vaak inktvissen te drogen hangen.

Soortgelijke berichten

Corfu
09 juni 2022
Paxos
23 juni 2020
Zakynthos in 24 foto's
Zakynthos
02 oktober 2019