24 foto's vertellen het verhaal van 1 bestemming

Al Ain

Al Ain is een stad in de Verenigde Arabische Emiraten. Het is na Abu Dhabi de tweede stad van het gelijknamige emiraat. Hoewel ik al tientallen keren in de V.A.E. geweest ben, was Al Ain tot dit jaar een onontdekte plaats voor mij. Tijdens mijn meest recente reis had ik daarom een trip naar Al Ain ingepland. Achteraf ben ik erg blij dat ik dit gedaan heb. Al Ain heeft me absoluut op positieve wijze weten te verrassen. Deze stad heeft veel meer historie dan Dubai en is in veel opzichten authentieker. Hoewel ook Al Ain de afgelopen decennia flink gegroeid is, heeft het toerisme hier (nog?) niet de overhand genomen. Al Ain is eigenlijk wat het altijd al geweest is: een mooie oase in de Arabische woestijn.

Het aantal foto’s dat ik van Al Ain heb is vrij beperkt, omdat ik er natuurlijk nog niet zoveel tijd door heb gebracht. Toch is het me gelukt een selectie van 24 foto’s te maken die naar mijn mening een mooi beeld van Al Ain geven.

al-ain-al-jebel-hafeet-bergwegDeze bergweg kronkelt over de 1240 meter hoge berg Jebel Hafeet. In de verte zie je Al Ain liggen.

al-ain-moskeeDe in 2011 gebouwde Sheikh Salama Moskee is één van de mooiste moderne bouwwerken in Al Ain.

al-ain-palace-autovandesjeikIn het Sheikh Zayed Palace Museum staat deze oude Landrover van de voormalige leider van de Verenigde Arabische Emiraten.

al-ain-hili-verdedigingstorensTwee verdedigingstorens uit de vorige eeuw in de wijk Hili.

al-ain-palace-entreeDe entree van het Sheikh Zayed Palace Museum.

al-ain-mall-schaatsbaanSchaatsen in de woestijn? Ja hoor, in de Al Ain Mall ligt een permanente ijsbaan waarop je kunt schaatsen. Zelfs als het buiten warmer dan veertig graden is!

al-ain-palmen-in-parkIn Al Ain zul je op redelijk veel plekken groen aantreffen, zoals hier in het Hili Archaeological Park.

al-ain-hili-tower-bij-oaseDeze Hili Tower is helemaal in de oude staat herbouwd, op basis van de oude fundamenten die hier nog lagen.

al-ain-nationalmuseum-boekDit boek is één van de vele dingen die je in het Al Ain National Museum kunt aanschouwen.

al-ain-palace-ontvangstruimteIn deze ruimte in het Al Ain Palace Museum ontving de sjeik vroeger zijn gasten.

al-ain-dierentuinDe Al Ain Zoo is een mooie dierentuin in Al Ain. Het behoort tot de best bezochte attracties van Al Ain.

al-ain-bawadi-souqDe Bawadi Souk is een Arabische markt die een grote aantrekkingskracht op toeristen heeft.

al-ain-al-jahilifort-arabische-patronenTypische patronen binnen het Al Jahidi Fort.

al-ain-al-jebel-hafeet-tekstenTijdens mijn reizen door de Verenigde Arabische Emiraten kom ik zelden graffiti of andere vormen van vandalisme tegen. Dat wetende maakt deze foto op de top van de berg Jebel Hafeet zo bijzonder.

al-ain-binnenplein-moskeeHet binnenplein van de Sheikha Samala Moskee.

al-ain-nationalmuseum-fort-deurbeslagHet deurbeslag op een deur van het fort dat binnen het terrein van het Al Ain National Museum staat.

al-ain-oase-water

Binnen de oases van Al Ain worden speciale waterkanalen (‘aflaj’) gebruikt om het water te transporteren.

al-ain-al-jahilifort-binnenpleinAan de binnenkant van het Al Jahili Fort.

al-ain-hili-oase-ruineEen ruïne binnen de Hili Oase.

al-ain-palace-gallerijKunst aan de muren van het Al Ain Palace Museum.

al-ain-al-jahili-fortHet binnenterrein van het Al Jahili Fort.

al-ain-tombeOp de fundamenten van een duizenden jaren oude tombe heeft men een soortgelijke tombe herbouwd. Deze is te vinden in het Hili Archaeological Park in Al Ain.

al-ain-al-kameelDeze kameel op de Camel Souk van Al Ain keek me recht aan toen ik de camera op hem richtte.

Al Ain in één dag

Wil je zelf Al Ain ontdekken en weet je niet hoe je een leuke dag in Al Ain besteedt? Op de site www.in12uur.nl staan inspirerende verhalen over hoe je een bepaalde bestemming in één dag kunt bezoeken. De tijdlijn die erin gebruikt wordt kan als leidraad gebruikt worden voor bezoekers om zelf een dag op die bestemming door te brengen. Hierbij worden er verschillende thema’s gebruikt, zoals ‘highlights’, ‘een andere kant van’ en ‘met kinderen’.
Ook Al Ain staat op deze site: Al Ain in één dag.

Soortgelijke berichten

Dubai
16 november 2015