Van alle steden in Oostenrijk behoort Innsbruck tot de meest populaire bestemmingen in dit mooie Alpenland. De meeste Nederlanders die Innsbruck bezoeken die doen dat als een dagje weg tijdens een vakantie elders in Tirol. Het gebied rondom Innsbruck is geliefd onder wintersporters in de winter en onder wandelaars en natuurliefhebbers tijdens de rest van het jaar. Zo ben ik vorige maand in Innsbruck terecht gekomen. Tussen de wandelingen in de prachtige omgeving door hebben we Innsbruck ook een dagje bezocht. Volgens goed lokaal gebruik klopte de weersvoorspelling voor geen meter. Zoals beloofd begon de dag bewolkt, maar in plaats van regenbuien in de middag trok het juist redelijk open na het middaguur. Voldoende goed licht dus voor een fotoreportage over Innsbruck.

innsbruck-gekleurde-huizenDe rivier Inn is de basis voor de naam Innsbruck. De stad is vernoemd naar de brug die hier al tijdens de middeleeuwen aangelegd werd en onderdeel werd van belangrijke handelsroutes. Het rijtje gekleurde huizen zijn kenmerkend voor Innsbruck.

innsbruck-luiken-met-oostenrijkse-vlagOpvallende houten luiken voor dit oude pand: de kleuren vormen de Oostenrijkse vlag.

innsbruck-brievenbusEen lokale brievenbus. Dit ziet er toch heel wat mooier uit dan de Nederlandse brievenbussen.

innsbruck-servitenkircheDe gevel en toren van de Servitenkirche.

innsbruck-sportiefInnsbruck heeft als Olympische stad een sportief karakter. Dat merk je op allerlei manieren zoals de routes voor wandelaars en hardlopers.

innsbruck-annasauleDe Annasäule is een monument uit 1704 dat opgericht is ter herinnering aan de dag dat de Beierse troepen Tirol binnenvielen tijdens de Spaanse Successieoorlog.

innsbruck-fiakerNet als in Wenen kun je ook in Salzburg een ritje maken met een zogenaamde fiaker.

innsbruck-opnemen-videoclipOp het plein voor het Gouden Dak gebeurt van alles. Zo zijn we eerder op de dag getuige geweest van een paar bruiloften. In de middag werd er een videoclip opgenomen voor heuse Tiroler muziek.

innsbruck-vliegtuigOverdag hoor en zie je geregeld een vliegtuig laag over de stad scheren. Dat komt omdat de luchthaven van Innsbruck zeer dicht bij de stad ligt en de aanvliegroute over de stad ligt.

innsbruck-prachtige-gevelDit is één van de mooiste gevels die we in Innsbruck gezien hebben.

innsbruck-nauw-straatjeIn de Innenstadt kun je door nauwe middeleeuwse straatjes wandelen.

innsbruck-parkje-voor-de-domHet plein voor de Dom van Innsbruck is ingericht als een klein parkje.

innsbruck-streetartGave streetart.

innsbruck-sacherDe populariteit van Sachertorte heeft er toe geleid dat de Weense konditorei Sacher ook een vestiging in Innsbruck geopend heeft.

innsbruck-uithangbordIn de binnenstad tref je veel fraaie uithangborden zoals deze aan.

innsbruck-wenteltrapAls je de stadstoren bezoekt dan loop je via een dubbele wenteltrap naar boven. Deze trap is zeer fotogeniek zoals je ziet.

innsbruck-terrasTerras met uitzicht op het beroemde Gouden Dak.

innsbruck-dom-van-innsbruckInterieur van de barokke Dom van Innsbruck.

innsbruck-stoplichtHet is altijd leuk om te zien als een stad verkeerslichten heeft die bij het karakter van de stad passen.

innsbruck-lokale-vleeswarenIn Tirol worden heerlijke lekkernijen zoals vleeswaren gemaakt. Wat is er dan lekkerder dan van deze heerlijkheden genieten op een terras in Innsbruck?

innsbruck-innDe kleur van de Inn wordt vooral bepaald door de afkomst van het water (smeltwater vs regenwater) en de snelheid waarmee het water stroomt.

innsbruck-triomphpforteDe Triumphpforte is een oude stadspoort die in 1765 gebouwd is. Tegenwoordig is het een populaire bezienswaardigheid in Innsbruck waar nog steeds verkeer doorheen rijdt.

innsbruck-maria-theresien-strasseDe grotendeels autovrije Maria-Theresien-Strasse mag als het hart van de stad gezien worden.

innsbruck-gouden-dakDe absolute publiekstrekker van Innsbruck is het Gouden Dak. Het vergulde dak is het symbool van de stad geworden en wordt dagelijks duizenden keren gefotografeerd.