24 foto's vertellen het verhaal van 1 bestemming

Salzburg

Salzburg is de geboortestad van Wolfgang Amadeus Mozart en een plek waar de barok op allerlei manieren zichtbaar is. De romantiek is voelbaar in deze klassieke middeleeuwse stad. Omdat Salzburg een heel stuk compacter is dan de Oostenrijkse hoofdstad Wenen is het een prima bestemming om in één of twee dagen te bezoeken. Dat doen dan ook veel Nederlanders tijdens hun vakantie in de regio of op doorreis naar andere bestemmingen. Ik bezocht Salzburg voor de eerste keer in de winter van vorig jaar. Die eerste kennismaking smaakte absoluut naar meer. Ik was erg benieuwd hoe de stad er uit zou zien als de zonnestralen minder moeite zouden hoeven te doen om de pastelkleurige panden in de oude binnenstad te bereiken. Ik vroeg me ook af hoe de pleinen zouden zijn als de terrassen gevuld zouden zijn met bezoekers die genieten van het aangename weer. Daarom keerde ik deze zomer terug naar Salzburg. Dat deed ik net als in de winter ook in één dag.

Van de foto’s die ik tijdens deze twee korte bezoeken aan Salzburg gemaakt heb, heb ik 24 foto’s uitgekozen die representatief zijn voor Salzburg.

salzburg-schloss-mirabel

Schloss Mirabel is het bekendste slot dat in Salzburg de tand des tijds heeft doorstaan. Het is daarom één van de top bezienswaardigheden van Salzburg.

salzburg-festung-hohensalzburg-binnenEen van de binnenterreinen van de op een heuvel gebouwde vesting Hohensalzburg.

salzburg-fiakerJe kunt een ritje door Salzburg maken met een zogenaamde fiaker. Deze paardenkoetsen maken een toeristisch rondje door de stad en de koetsier vertelt je van alles over wat je ziet onderweg.

salzburg-linzer-gasseIn de wintermaanden is het vrij rustig in de populaire winkelstraat Linzer Gasse. Zo komt de schoonheid van de straat meer tot zijn recht.

salzburg-standbeeld-mozartHet standbeeld van Wolfgang Amadeus Mozart op de Mozartplatz.

salzburg-spirit-of-mozartKunstwerk ‘Spirit of Mozart’ langs de Salzach.

salzburg-stiegl-weisseStiegl Weisse is een heerlijk bier dat gebrouwen wordt door de Salzburger brouwerij Stiegl.

salzburg-doorkijkDoorkijkje.

salzburg-fontein1Salzburg telt meerdere mooie fonteinen zoals deze.

salzburg-geboortehuis-mozartHet geboortehuis van Mozart trekt altijd veel aandacht van toeristen.

salzburg-uitzicht-op-bergenUitzicht vanaf de Hohensalzburg op de bergen ten zuiden van Salzburg. Dit landschap is het decor geweest van de populaire musicalfilm ‘The Sound of Music’.

salzburg-drukte-in-de-getreidegasseDrukte in de Getreidegasse wat misschien wel de populairste winkelstraat van Salzburg is.

salzburg-mooie-gevelJammer dat zo’n fraaie gevel verpest wordt door zo’n lelijke en schreeuwerige winkel op de begane grond.

salzburg-spree-hangslotjesDe brug Makartsteg ontkomt ook niet aan de rage om hangslotjes aan bruggen te hangen. Op de achtergrond zie je het luxe Hotel Sacher.

salzburg-alter-marktPasteltinten domineren het straatbeeld op de Alter Markt. Op de voorgrond staat een straatartiest waarbij ik me afvraag waarom die gast nou persé in mijn beeld moet staan. Helaas horen ook dit soort verschijnselen bij een toeristisch interessante stad als Salzburg.

salzburg-dom-voorkantStandbeelden domineren het portaal van de Dom van Salzburg.

salzburg-residenzplatzDe Residenzplatz is volgens mij het mooiste plein van Salzburg.

salzburg-zonnewijzerDe tijd kun je middels deze oude zonnewijzer aflezen van een gevel in Salzburg.

salzburg-festung-hohensalzburg-binnen2Een andere plek aan de binnenkant van de vesting Hohensalzburg.

salzburg-mozartkugelnJe kunt Salzburg niet verlaten zonder Mozartkügeln te kopen. Deze lokale bonbons hoor je eigenlijk bij Fürst te kopen. Zij zijn de bedenkers van deze aangename zoete lekkernij.

salzburg-stiegl-kellerDeel van het terras van de Stiegl Keller.

salzburg-freyschlosslHet fraaie Freyschlössl.

salzburg-kapitalplatzDit kunstwerk is kenmerkend voor de Kapitalplatz. Vooral bij zonnig weer is hij zeer dominant aanwezig.

salzburg-uitzicht-op-salzburgUitzicht op het centrum van Salzburg vanaf de Festung Hogesalzburg. Ook hier valt het monument uit de vorige foto duidelijk op, toch?

Soortgelijke berichten

Innsbruck
19 augustus 2017
Wenen
29 november 2016