24 foto's vertellen het verhaal van 1 bestemming

Rimini

Als je een strandvakantie in Italië gaat vieren dan is er een redelijke kans dat je uiteindelijk in of nabij Rimini terecht komt. Deze stad ligt aan de Adriatische kust en is dankzij de ongeveer vijftien kilometer aan zandstrand erg populair als zomerse strandbestemming. Er heerst hier dan een drukke sfeer met een mix van Italianen en buitenlandse toeristen. Onder jongeren staat Rimini vooral bekend vanwege de uitstekende mogelijkheden om zon, zee en strand te combineren met een geweldig uitgaansleven. Rimini is echter veel meer. De stad vind haar oorsprong in het Romeinse tijdperk. In 268 voor Christus werd hier de ‘colonia’ Ariminum gesticht. Dat de stad ten tijde van het Romeinse Rijk belangrijk was is nu nog te zien aan de verschillende overblijfselen die in het centrum van Rimini te zien zijn. Ondanks zware bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn er nog wel aardig wat bezienswaardigheden te bewonderen, al dan niet gerestaureerd.

Ik bezocht Rimini eind mei 2016. Het weer was aangenaam, maar net niet goed genoeg om het strandleven in volle bloei te zien. Op de dag dat ik in Rimini arriveerde was het aangenaam warm (28 graden en zonnig). Gezien de stroom auto’s die ik onderweg van Bologna naar Rimini op de andere weghelft zag kan ik alleen maar raden dat het druk geweest is in Rimini en waarschijnlijk ook op het strand. Op het moment dat ik in Rimini aankwam waren de stranden (weer?) leeg en de dag daarop was er op een enkeling na niemand op het strand te zien. Dit is de reden dat de stranden op de foto’s leeg en verlaten getoond worden. In de zomermaanden barst het hier van de kleurige parasols en de zonnebadende toeristen.

rimini-omkleedhokjesKleedhokjes op het strand van Rimini.

rimini-uitzicht-op-de-oude-binnenstadUitzicht op de oude binnenstad langs de Ponte di Tiberio.

rimini-archeologie-straatOp verschillende plekken op straat zie je stukjes van het Romeinse Rimini.

rimini-piazza-cavourHet prachtige plein Piazza Cavour is een fraai decor om je kopje koffie in de ochtend te nuttigen of een aperol spritz in de middag.

rimini-porta-gallianaDe Porta Galliana, die ook wel bekend staat als Arco di Francesca of Torrione dei Cavaleiri, diende van begin 13e eeuw tot in de loop van de zestiende eeuw als verbinding tussen de stad en de haven.

rimini-zonsondergang-boven-strandZonsondergang gezien vanaf het strand van Rimini.

rimini-fontana-dei-quatro-cavalliDe Fontana dei Quatro Cavalli.

rimini-vuurtorenDe oude vuurtoren van Rimini.

rimini-oude-vismarktDe oude vismarkt.

rimini-piazza-cavour-palazzo-del-podestaDe toren van het Palazzo dei Podestá.

rimini-amfitheaterOoit stond er in Rimini een amfitheater dat plaats bood aan duizenden toeschouwers. Tegenwoordig staat er alleen nog maar een ruïne die alleen op afspraak te bezoeken is.

rimini-oude-straatjesEen van de vele oude straatjes in Rimini.

rimini-ijzeren-pad-in-zeeDergelijke ijzeren stijgers zie je op verschillende plekken langs het strand. Aan het licht zie je dat het al avond geworden is.

rimini-tempio-malatestianoDe vijftiende-eeuwse Tempio Malatestiano.

rimini-piazza-tre-martiri

 

Piazza Tre Martiri is het belangrijkste plein van de stad.

rimini-strandHet strand van Rimini.

rimini-castel-sismondoCastel Sismondo.

rimini-arco-d-augustoArco d’Augusto is een prachtige oude stadspoort. Tegenwoordig staat hij helemaal vrij omdat de omringende stadsmuren verdwenen zijn.

rimini-muurschilderingDeze muurschildering laat zien hoe Rimini er vroeger uitgezien heeft.

rimini-piazza-cavour-oude-vismarktPiazza Cavour met centraal gezien de entree van de oude vismarkt.

rimini-reddingsbootEen reddingsboot die klaar ligt om te water te gaan.

rimini-piazza-trei-martiri-torenDeze toren is de grote blikvanger op de Piazza Trei Martiri.

rimini-ponte-di-tiberioPonte di Tiberio is de oudste brug van de stad. Hij werd in het jaar 20 na Christus opgeleverd.

rimini-hotels-aan-het-strandUitzicht vanaf het strand op de vele hotels die langs de kust staan.

Soortgelijke berichten

Rome in 24 foto's
Rome
06 maart 2024
Lago d’Orta
08 oktober 2021
Capri
22 april 2021