24 foto's vertellen het verhaal van 1 bestemming

Bologna

Op het moment dat mensen op zoek gaan naar een leuke stad in Italië om te bezoeken, dan staat Bologna vaak niet bovenaan het lijstje. Populaire steden zoals Venetië, Rome, Florence en Milaan zijn duidelijk populairder dan Bologna. Toch zou ik iedereen zeker willen aanraden om ook eens een blik te werpen op het prachtige Bologna. Het is er minder toeristisch dan in de eerder genoemde steden, het is er daardoor ook minder druk en je hebt het gevoel nog echt in Italië te zijn in plaats van in een of ander openluchtmuseum waar toevallig ook nog wat Italianen wonen. Bologna heeft vele gezichten, maar in ieder geval allemaal gezichten die onmiskenbaar als Italiaans te betitelen zijn. Zo zie je de mediterrane kleuren die in het land in de vorm van een laars domineren, zie je dat stijl en mode belangrijk zijn voor de locals en kun je vooral van het aangename leven genieten waar Italië zo bekend om staat. Bologna wordt vaak betiteld als het culinaire hart van het land. Hier worden van de beste ingrediënten de heerlijkste Italiaanse specialiteiten gemaakt. Bologna is ook de plek waar de wereldberoemde bolognesesaus vandaan komt.

Voor mij waren er genoeg redenen om een keer een bezoek te brengen aan Bologna. Dat heb ik gedaan in mei op het moment dat het weer aangenaam genoeg was om het buitenleven volop aan de gang te zien. Mijn hoofddoel was om een reportage te maken over de highlights van Bologna die je in één dag ervaart. Uiteraard heb ik heel veel extra foto’s geschoten, waarvan ik hier een selectie van 24 foto’s publiceer. Ik probeer hiermee een beetje het verhaal van de stad te vertellen.

bologna-piazza-galvaniHet Piazza Galvani is een minder druk plein in het hart van de stad, maar zeker niet minder fraai.

bologna-studentenstadBologna is een echte studentenstad. Hier vind je één van de oudste universiteiten ter wereld. Het straatbeeld in de universiteitswijk wordt vooral bepaald door studenten.

bologna-vespa

Het meest Italiaanse vervoermiddel, de Vespa, is erg handig in een drukke stad als Bologna waar parkeerplek schaars is.

bologna-oranjegevelVeel gevels in het centrum zijn in rood-, bruin-, oranje- en aardachtige tinten geschilderd.

bologna-heilige-dominicusZuil met daarop het koperen standbeeld van de heilige Dominicus.

bologna-quadrilatero-in-de-avondDe wijk Quadrilatero in de avonduurtjes.

bologna-trappen-torre-asinelliDe trappen van de Torre Asinelli.

bologna-archeologisch-museumDe kleurrijke entree van het archeologisch museum van Bologna.

bologna-tagliatelleTagliatelle Bolognese is het meest bekende gerecht dat afkomstig is uit Bologna. De vleessaus die er overheen zit wordt lokaal meestal aangeduid als ‘ragu’.

bologna-fontein-van-neptunusDe fontein van Neptunus is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Bologna. Als je pech hebt zijn ze net met een restauratie bezig en kun je net een glimp van Neptunus opvangen tussen de steigers door.

bologna-2-torensDe twee torens van Bologna zijn het symbool van de stad geworden.

bologna-terras-piazza-maggioreVanaf dit terras heb je een geweldig uitzicht over Piazza Maggiore, het belangrijkste plein van de stad.

bologna-quadrilatero-bierenBieren in Quadrilatero.

bologna-uitzicht-over-de-rode-dakenUitzicht vanaf Torre Asinelli over de rode daken van Bologna.

bologna-quadrilatero-verse-visVerse vis koop je dagelijks op de oude markt van Bologna.

bologna-mortadellaMortadella is een product dat afkomstig is uit Bologna. Ook in Nederland zie je deze aangename worstsoort steeds vaker in de schappen liggen.

bologna-via-dell-indipenziaDe Via dell’Indipenzia is erg populair als winkelstraat.

bologna-graffitiIn de universiteitswijk kom je veel kleurrijke graffiti zoals dit tegen.

bologna-in-de-avondBologna in de avond.

 

bologna-petronius-basiliekDe opmerkelijke gevel van de Sint-Petroniusbasiliek.

bologna-diner-piazza-san-stefanoDiner op een terras aan Piazza San Stefano.

bologna-zuilengalerijEen van de vele zuilengalerijen die je in het historische centrum van Bologna aantreft.

bologna-via-pescherie-vecchie-in-de-ochtendVia Pesscherie Vecchie in de ochtenduren.

Soortgelijke berichten

Rome in 24 foto's
Rome
06 maart 2024
Lago d’Orta
08 oktober 2021
Capri
22 april 2021