24 foto's vertellen het verhaal van 1 bestemming

Sri Lanka

Sri Lanka is een prachtig eiland voor de kust van India in de Indische Oceaan. Sri Lanka dat lang onder de naam Ceylon bekend is geweest behoort vandaag de dag tot één van de populairste bestemmingen in Zuid-Oost Azie. Dit komt natuurlijk door de prachtige natuur en de vele culturele hoogtepunten die er in het land te vinden zijn. Het merendeel van de toeristen die een bezoek brengen aan het land kiezen dan ook voor een rondreis door het land. Dit kan georganiseerd met een privé-gids of natuurlijk op de bonnefooi. Tijdens een rondreis door Sri Lanka zal je er al snel achterkomen dat Sri Lanka veel verschillende gezichten heeft. Bijzonder is dat er een deel is waar het volgens de inwoners van Sri Lanka altijd winter is. De mensen lopen hier met dikke truien aan en mutsen op want het is er slechts twintig graden Celsius.
De meeste toeristen die een rondreis door Sri Lanka maken bezoeken de gouden driehoek, het hooggebergte enkele safariparken en rusten dan nog een paar uit aan het strand voordat ze terug naar huis gaan.

We hebben geprobeerd om in deze fotoserie een goede indruk te geven van de verschillende gezichten van Sri Lanka. Het is echter onmogelijk om in 24 foto’s alle facetten van het land te belichten.

sri-lanka-1
De leeuwenrots behoort tot de bekendste historische bezienswaardigheden in Sri Lanka. De poten van de leeuw markeerden de ingang van het koninklijk paleis wat vroeger op de rots te vinden was.

sri-lanka-2
Het uitzicht vanaf de Leeuwenrots is fenomenaal. Om te top van de Leeuwenrots te kunnen bereiken moet je echter behoorlijk wat trappen bedwingen. Op drukke dagen staan de trappen gevuld met toeristen die de rots bezoeken en ben je zo een paar uur bezig om boven te komen.

sri-lanka-3Het merendeel van de mensen in Sri Lanka kookt nog op open vuur. Lange stokken worden beetje bij beetje in het vuur geschoven om de temperatuur te kunnen controleren. Het koken op open vuur zorgt tevens voor extra smaak aan het eten.

sri-lanka-4
Er zijn in Sri Lanka meerdere wildparken te vinden. Belangrijkste trekpleister van deze wildparken zijn de olifanten. Deze groep dombo’s kwamen we tegen in het Minneriya National Park. Naast olifanten kwamen we er ook waterbuffels en vele verschillende vogelsoorten tegen.

sri-lanka-5
Beschermd door de rest van de groep waren er twee olifanten met elkaar aan het spelen. Kom nooit te dichtbij wilde jonge olifanten want de rest van de groep is erg beschermend.

sri-lanka-6
Polonaruwa is één van de mooiste en grootste archeologische vindplaatsen op Sri Lanka. Het complex is zo groot dat je het beste met een fiets het terrein kunt verkennen. Polonaruwa is terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

sri-lanka-7
In Trincomalee maar ook in andere kust gelegen plaatsen maken de plaatselijke vissers nog gebruik van traditionele vissersboten. Bij het eerste zonlicht vertrekken ze en zo gauw ze genoeg gevangen hebben keren ze terug naar huis om de vangst op de markt te verkopen.

sri-lanka-8
De wateren rondom Sri Lanka staan bekend als uitstekende dolfijn- en walvisspot plaatsen. In alle vroegte moet je met een bootje het water op om zo bij zonsopgang de grootste kans te hebben om dolfijnen of walvissen te kunnen zien.sri-lanka-9
De Koneswaram tempel in het voormalig Nederlandse fort Frederick is één van de belangrijkste hindoeïstische tempels in Sri Lanka. Met name de enorme blauwe Krishna is erg indrukwekkend.

sri-lanka-10
De Kanniya Hot Springs zijn voor veel Hindoes in Sri Lanka van groot belang. Tijdens het wassen in de verschillende bronnen, die allemaal een andere temperatuur hebben, worden er religieuze rites gedaan ter ere van overleden geliefdes.

sri-lanka-11
Het tempelcomplex van Anuradhapura is te vinden in de Gouden Driehoek van Sri Lanka en behoort tot de belangrijkste bezienswaardigheden van het land. Volgens de overleveringen zou er een loot van de boom der verlichting bij één van de stoepa’s te vinden zijn.

sri-lanka-12
Overal in het land kom je aapjes tegen. Let wel op; want ze zijn niet altijd zo schattig als deze eruit ziet.

sri-lanka-14
De Gouden Tempel van Dambulla en de bijbehorende tempelcomplexen mogen niet ontbreken tijdens je rondreis door Sri Lanka. De prachtig beschilderde grotten zijn vele tientallen Boeddha’s te vinden in alle vormen en maten.

sri-lanka-15
Mensen met een zwakke maag kunnen de slagers op de markt van Kandy maar het beste mijden. De geur die op dit deel van de markt hangt is onbeschrijfelijk.

sri-lanka-16
De dansshow in Kandy is een bijzonder fenomeen. Tijdens de show krijg je alle facetten van de Sri Lankeese cultuur te zien en de verschillende dansen die hierbij horen. Hoogtepunt van de show is de vuurspuwer, die schijnbaar ongevoelig is voor de likkende vlammen langs zijn lijf.

sri-lanka-17
De Tempel van de Tand is voor de Boeddhisten de belangrijkste religieuze plaats in Sri Lanka. In de Tempel wordt namelijk een hoektand van Boeddha bewaard. Tijdens de Perahera, het grootste religieuze festival ter wereld, wordt de tand tijdens een enorme parade met honderden olifanten door Kandy gedragen.

sri-lanka-18
In de hoger gelegen delen van Sri Lanka zijn vele honderden kilometers theeplantages te vinden. De vroegere naam van Sri Lanka, Ceylon verraad al hoe belangrijk de export van thee voor het land is.

sri-lanka-19
Tijdens een autorit door de theeplantages kom je soms grote groepen met theeplukkers tegen. Ondanks dat het zwaar lichamelijk werk is wordt dit bijna altijd door vrouwen gedaan.

sri-lanka-20
Het uitzicht bij World’s End is prachtig, maar zorg dat je er op tijd bent want na tien uur komt de mist opzetten en is het uitzicht verdwenen.

sri-lanka-21
De treinrit van Kandy naar Ella is onvergetelijk mooi.

sri-lanka-22
Het populaire backpackers dorp Ella staat bekend om zijn prachtige natuur en de vele wandelingen die je er kunt maken. Een van de mooiste en zwaarste wandelingen die je er kunt maken is naar Ella Rock. Eenmaal boven wordt je wel getrakteerd op een verpletterend uitzicht.

sri-lanka-23
Volgens vele heb je het mooiste uitzicht over Sri Lanka vanaf Lipton’s Seat. Vanaf deze plaats keek Sir Thomas Lipton in de negentiende eeuw over zijn uitgestrekte theeplantages.

sri-lanka-24
Deze paalvissers zijn typisch voor Sri Lanka. Vandaag de dag is deze manier van vissen echter achterhaald en gebeurd het alleen nog maar om de toeristen wat geld afhandig te kunnen maken. Let dus op! als je van deze mannen een foto maakt dan zal je er iets voor moeten betalen. Het is natuurlijk wel een mooi sfeerbeeld.

sri-lanka-25
Een prachtige zonsondergang in de buurt van Hikkaduwa.

Soortgelijke berichten