24 foto's vertellen het verhaal van 1 bestemming

Los Angeles

Als je het over film, televisie en muziek hebt dan is de Amerikaanse stad Los Angeles natuurlijk het episch centrum van de Amerikaanse entertainmentindustrie. Sinds de filmstudio’s hier redelijk vroeg in de vorige eeuw neerstreken is Hollywood een van de grote aanjagers van de lokale economie geweest. Als bezoeker merk je de aanwezigheid van studio’s en beroemdheden op allerlei manieren. De kans dat je echter spontaan een beroemdheid tegen het lijf loopt is veel kleiner dan je zou hopen. De film- en televisiesterren verblijven vooral in hun dure villa’s in Beverly Hills, op veilige afstand van de toeristen. Los Angeles is echter veel meer dan sterren. In Santa Monica Beach en Venice Beach heeft de miljoenenstad een paar prachtige stranden waarop het dankzij het aangename mediterrane klimaat van L.A. vrijwel altijd goed vertoeven is. Ik bezocht Los Angeles begin februari voor drie dagen en heb een mooie serie foto’s van Los Angeles die ik met jullie wil delen.

losangeles-santa-monica-beachHet strand van Santa Monica, gezien vanaf de Santa Monica Pier. Centraal op strand zie je een van de bekende houten strandwachthuisjes.

losangeles-moderne-architectuur-century-cityModerne architectuur heeft steeds meer zijn weg gevonden in het straatbeeld van Los Angeles, zoals hier in Century City.

losangeles-palmen-van-beverly-hillsEen opvallend kenmerk in de straten van Beverly Hills is dat er per straat maar een soort bomen of struiken dominant aanwezig is. In deze straat zijn dat palmbomen.

losangeles-hollywood-signWereldberoemd is natuurlijk het Hollywood Sign dat in de heuvels ten noorden van Hollywood staat.

losangeles-carneys-sunset-stripAan de Sunset Strip staan zoveel restaurants en bars dat je soms iets opvallends moet doen om op te vallen. Dat doet Carneys in ieder geval wel, want dit hamburger- en hotdogrestaurant is in een treinstel gevestigd.

losangeles-spotlightsSpotlights aan: ook nu nog wordt er in Los Angeles dagelijks gefilmd. Je kunt dus altijd wel ergens tegen een tijdelijke filmset aanlopen.

losangeles-surferIn het water van Venice Beach zie je meer surfers dan zwemmers. Al vanaf de vroege ochtend wachten de surfers vooral rondom de pier op goede golven.

losangeles-rodeo-drive-bugattiDure winkels trekken dure auto’s aan, zoals deze Bugatti op Rodeo Drive.

losangeles-malibu-beachIets ten noordwesten van Los Angeles ligt Malibu. Het strand is hier op sommige plekken niet publiekelijk toegankelijk, zoals voor deze huizen die mij meteen doen denken aan de televisieserie ‘Two and a Half Men’.

losangeles-santa-monica-food-truckFoodtrucks vind je op allerlei plekken in Los Angeles. Ze horen hier bij het dagelijks leven. Populair zijn taco-trucks zoals deze die ik bij Santa Monica Beach aantrof.

losangeles-santa-monica-3rd-street-promenadeThird Street Promenade is een zeer populaire autovrije straat in Santa Monica waar je een leuke mix ziet van winkels, horeca en bioscopen.

losangeles-walkoffameDe bekende Hollywood Walk of Fame ligt vol met sterren waar de namen van uiteenlopende beroemdheden op aangebracht zijn. Het is een belangrijke toeristische trekpleister aan Hollywood Boulevard.

losangeles-woningen-in-de-heuvelsVeel sterren wonen in de huizen in de heuvels.

losangeles-chinatownChinatown Los Angeles op een rustige ochtend vlak na de viering van het Chinees Nieuwjaar.

losangeles-strandwachtershuisjes-en-palmbomenHet strand van Venice Beach in de ochtend.

losangeles--in-24-fotosTwo Rodeo is het mooiste stukje van de chique winkelstraat Rodeo Drive in Beverly Hills.

losangeles-hollywood-boulevardHollywood Boulevard net na zonsondergang.

losangeles-muurschildering-veniceEen van de vele prachtige muurschilderingen die je in Venice (Beach) aantreft. Wat dat betreft is het hier eigenlijk een groot openluchtmuseum met enorme kunstwerken op de muren.

losangeles-net-na-zonsopkomstDowntown Los Angeles net na zonsopkomst, gezien vanaf Griffith Park.

losangeles-waltdisney-concert-hallIn Downtown Los Angeles staat dit prachtige staaltje van deconstructivisme: de Walt Disney Concert Hall. Het gebouw is ontworpen door de beroemde Amerikaanse architect Frank Gehry.

losangeles-skaterVlak bij Muscle Beach vind je de skatebaan waar de hele dag door skaters hun kunsten laten zien aan de omstanders.

losangeles-stadhuis-beverly-hills-brandweerDe toren van het stadhuis van Beverly Hills is nog net zichtbaar achter de brandweerkazerne. Wat zijn die Amerikaanse brandweerwagens toch mooi, hè?

losangeles-santa-monica-walkwayDe Ocean Front Walk loopt langs het strand van Santa Monica.

losangeles-palmbomenMijn favoriete foto heb ik gemaakt zo’n vijf minuten voor zonsondergang op Venice Beach, op het moment dat de zon nog net door de palmbomen heen schijnt.

Soortgelijke berichten

Yellowstone in 24 foto's
Yellowstone
21 februari 2024
Utah in 24 foto's
Utah
08 oktober 2019
San Francisco
28 februari 2017