24 foto's vertellen het verhaal van 1 bestemming

Utah

Als er een land is dat enorm divers is, dan is dat de Verenigde Staten van Amerika wel. Alleen al op het gebied van landschappen en natuurverschijnselen is dit een prachtige reisbestemming. Als je een liefhebber van extreme landschappen bent, dan komt de Amerikaanse staat Utah al vrij snel binnen je vizier. Moeder Natuur heeft in deze mormonenstaat gezorgd voor kloven, ravijnen en kleuren die zo onvoorstelbaar indrukwekkend zijn, dat ze voor altijd altijd in je geheugen gegrift zullen staan. Niet voor niets dat Utah maar liefst 5 nationale parken telt!

Afgelopen zomer maakten wij een reis door Amerika, waarbij we maar liefst zes staten bezocht hebben, waaronder Utah. We hebben hierbij vier van de vijf nationale parken gezien. Alleen Zion National Park hebben we dit keer niet gezien. Daar was ik in 2017 al een keer geweest.

Hieronder kun je een selectie van 24 foto’s bekijken die voortkomen uit de vele foto’s die ik in Utah geschoten heb.

Welcome to UtahWelcome to Utah

wandelen in Bryce CanyonBryce Canyon is prachtig vanaf de uitzichtpunten, maar de wandeltochten door de canyon zijn eigenlijk nog mooier.

Glen CanyonDe Colorado rivier ter hoogte van Glen Canyon. Hier is het water slijkbruin, wat een mooi beeld vormt met de eromheen gelegen rotswanden.

houten woningDit soort oude houten woningen kun je onderweg op verschillende plekken tegenkomen.

vergezichtHet landschap van Utah leent zich prima voor het maken van vergezichten zoals deze.

De hedendaagse staat Utah is gesticht door de mormonen. Deze schildering in het Capitool doet daar aan herinneren.

weersomslagEen weeromslag ligt altijd op de loer. Toen wij deze lucht aan zagen komen waren we aan het wandelen en maakten direct rechtsomkeert richting de auto. Gelukkig maar, want tien minuten later brak er een zwaar onweer uit.

Mesa ArchDoorkijk bij Mesa Arch in Canyonlands National Park.

fourwheeldriveEen goede ‘fourwheeldrive’ is het perfecte voertuig voor een rondreis door Utah.

indianentekeningenOp verschillende plekken in Utah kun je traditionele rotstekeningen zien die door indianen aangebracht zijn.

Dead Horse Point OverlookHet Dead Horse Point Overlook. Dit is één van de mooiere uitzichten in Utah.

autoDeze auto bij ‘Hole In The Rock’ is getransformeerd tot een kunstwerk.

Salt Lake CitySalt Lake City gezien vanaf het Capitool van Utah.

Red CanyonAls je de Scenic Byway 12 volgt dan kom je vanzelf door de dieprode Red Canyon. Zelfs bij zwaarbewolkt weer zijn de rotsen fel rood.

Kodachrome Basin State ParkHet landschap van Utah telt vele kleuren. Zie hier de fraaie overgang van grijsbruin naar roodbruine tinten. Het heeft miljoenen jaren gekost om de natuur zo te vormen zoals je het hier in het Kodachrome Basin State Park kunt zien.

tankstationSoms kom je vele kilometers lang geen tankstation tegen. En als je dan pech hebt is de pomp dat je wel tegenkomt ’too pooped to pump’.

zionImpressie van Zion National Park langs de Zion Canyon Scenic Drive.

moabHet plaatsje Moab is enorm geliefd onder toeristen, omdat het tussen twee nationale parken in ligt (Arches en Canyonlands).

Arches NPArches National Park is vooral bekend vanwege de zogenaamde natuurlijke bruggen. Delicate Arch is de meest geliefde en gefotografeerde natuurlijke brug binnen het park.

Grand View OverlookWees eens eerlijk. Als je vanaf de Grand View Overlook uitkijkt over Canyonlands NP, dan waan je je toch bijna op een andere planeet?

huckleberryDe droge woestijnlandschappen doen vermoeden dat er weinig groeit in Utah. Dat is niet zo. In delen van Utah groeien volop bosbessen die verwerkt worden in allerlei lokale producten.

Capitol Reef National ParkEn nog zo’n mooi natuurpark: het Capitol Reef National Park.

vergezichtDit vergezicht zie je onderweg op Scenic Byway 12.

Bryce CanyonWe sluiten deze fotoserie af met wat waarschijnlijk de meest gefotografeerde plek van Utah is: Inspiration Point in Bryce Canyon National Park.

Soortgelijke berichten

Yellowstone in 24 foto's
Yellowstone
21 februari 2024
Los Angeles
01 maart 2017
San Francisco
28 februari 2017