24 foto's vertellen het verhaal van 1 bestemming

Ibiza

De afgelopen jaren heb ik Ibiza een aantal keren bezocht. Eigenlijk een beetje vanzelfsprekend, want ik heb een voorliefde voor Spanje en houd van al sinds de opkomst van de kenmerkende Ibiza-sound van deze muziek. Volgens mij was het in 1987 of 1988 dat ik voor het eerst kennis maakte met de voorlopers van de hedendaagse dancemuziek. Toen had met het nog over house, acid house, newbeat (de Belgische stroming) en Balearic beat. Sindsdien stond een stappen op Ibiza op mijn verlanglijstje. Om de een of andere reden is het er lange tijd niet van gekomen om deze wens te realiseren. Totdat ik vier jaar geleden uiteindelijk met mijn gezin en een bevriend gezin een vakantie op Ibiza vierde. De eerste keer uitgaan op Ibiza is er toen eindelijk gekomen. Ik heb toen ook voor het eerst kennis gemaakt met de andere kanten van Ibiza: de hippiemarkten, de aangename baaien, de relaxte sfeer en de soms veel te dure restaurants.

Twee jaar geleden keerde ik terug met twee goede vrienden met als hoofddoel uitgaan. Omdat wij geen van drieën cultuurbarbaren zijn hebben we ook genoten van al het andere dat het eiland te bieden heeft. Op basis van die reis heb ik een fotoreportage samengesteld over Ibiza. De uitgaansfoto’s heb ik grotendeels achterwege gelaten. Die zijn te bekijken in twee andere reportages: uitgaan op Ibiza dag 1 en uitgaan op Ibiza dag 2.

ibiza-blue-marlinOverdag kun je onder het genot van een drankje genieten van de heerlijke beats in strandclubs zoals Blue Marlin.

ibiza-stad-hippie-imagoOmdat het commercieel interessant is wordt er alles aan gedaan om het hippie-imago op Ibiza in stand te houden.

ibiza-stad-entree-dalt-vilaDe eeuwenoude entree tot de oude binnenstad van Ibiza Stad.

ibiza-mehariDe inmiddels steeds zeldzamer geworden Mehari is uitgegroeid tot een van de meest geliefde auto’s op Ibiza.

ibiza-arminIn het zomerseizoen kun je iedere dag kiezen uit meerdere feesten. Een uniek evenement was de 7-uurs soloset van de Nederlandse DJ Armin van Buuren. In 2016 heeft hij dit twee keer gedaan in Ushuaïa.

ibiza-palmbomenNatuurlijk zie je op Ibiza volop palmbomen voor die het vakantiegevoel versterken.

ibiza-im-not-your-slaveSlechts weinigen zullen meteen de link leggen tussen dit stukje street art en de film ‘Kevin & Perry Go Large‘. Deze matige film uit het jaar 2000 gaat over twee vijftienjarige jongens die naar Ibiza op vakantie gaan met als doel om hun maagdelijkheid te verliezen.

ibiza-platja-denbossaDe populaire badplaats Platja d’en Bossa gefotografeerd vanaf het water.

ibiza-cafe-mamboCafé Mambo is één van de hotspots in Sant Antoni de Portmany die druk bezocht worden om de zonsondergang te bekijken.

ibiza-hamIbiza is een Spaans eiland. Dat betekent dus genieten van de Spaanse keuken en dus ook van gerechtjes om te delen zoals deze Iberische ham.

ibiza-winkel-luchthavenTypische Ibiza-producten zijn op veel plekken te koop, zoals bijvoorbeeld op de luchthaven van Ibiza.

ibiza-stad-uitzichtUitzicht op Ibiza Stad vanuit Dalt Vila.

ibiza-sa-caletaSa Caleta, een populaire baai aan de zuidkust van Ibiza.

ibiza-walk-of-fameIbiza heeft een eigen ‘Walk of Fame’ waar beroemde DJ’s zoals onze eigen Hardwell een plekje hebben gekregen.

ibiza-stad-winkelenIn Ibiza Stad kun je prima winkelen.

ibiza-blue-marlin-cocktailHet aangename klimaat van Ibiza leent zich prima voor het drinken van een verkoelende cocktail. Op plekken zoals Blue Marlin is dat overigens geen goedkope hobby. Een cocktail kost daar 15 tot 16 euro.

ibiza-hippiemarktenIbiza kent verschillende hippiemarkten. De grootste zijn Las Dalias en Punta Arabi. Echte hippies worden steeds zeldzamer op deze steeds massaler wordende markten.

ibiza-stad-terrasOverdag zijn dit soort kleine terrasjes in de oude binnenstad van Eivissa vaak vrij leeg, maar in de avonduren is het heel lastig om een vrij tafeltje te bemachtigen.

ibiza-stad-veerbotenEen bekend beeld in de haven van Ibiza: de veerboten die tussen Ibiza en Formentera varen.

ibiza-cala-de-san-vicenteEen van de grotere zandstranden op Ibiza vind je in Cala de San Vicente in het noordoosten van het eiland. Er is hier meer plek op het strand dan dat er parkeerplekken achter de gebouwen zijn.

ibiza-stad-rustig-straatjeHeerlijke rust in Ibiza Stad.

ibiza-muziekDe echte Ibiza sound koop je nog steeds ouderwets op CD of als het kan op vinyl.

ibiza-cala-d-hortCala d’Hort is een fijne plek met een mooi uitzicht op Es Vedra en Es Vedranell.

ibiza-zonsondergang2De zonsondergang op Ibiza is vooral een moment dat je met z’n allen beleeft, zoals bijvoorbeeld hier in Sant Antoni de Portmany.

Soortgelijke berichten

Barcelona in 24 foto's
Barcelona
01 maart 2024
Fotoreportage van Málaga
Málaga
15 februari 2022
Madrid
17 mei 2018