24 foto's vertellen het verhaal van 1 bestemming

Menorca

Menorca is het meest noordelijk eiland van de Balearen. Qua grote is het na Mallorca het grootste eiland van deze archipel maar qua inwoners is het na Formetera het dunst bevolkte eiland. Het toerisme op Menorca heeft veel langere aanloop nodig gehad dan op de andere Balearen maar vandaag de dag komen er behoorlijk wat toeristen richting het eiland. Bijzonder is, dat het eiland zich ontpopt heeft als een bestemming voor jonge gezinnen. Menorca heeft zelfs de bijnaam “buggy island”. Vluchten naar het eiland zitten meestal behoorlijk vol met kinderen. De rede dat veel jonge gezinnen voor Menorca kiezen is de begaanbaarheid van het eiland. Je kunt bijna over probleemloos met de buggy of kleine kinderen komen. De plaatsen waar dit niet mogelijk is zijn dan ook weer gevuld met toeristen die ver weg willen blijven van de met kinderen gevulde stranden.

Er zijn op Menorca behoorlijk wat leuke dorpjes en badplaatsen te vinden. er zijn op het eiland ook twee grotere plaatsen Ciutadelle de Menorca en Mahon. Beiden beschikken over een schitterend historisch centrum en verschillende bezienswaardigheden. op het eiland zelf zijn behoorlijk wat resten te vinden van de eerste kolonisten die in de veertiende eeuw voor Christus naar Menorca kwamen. Het merendeel van deze archeologische vindplaatsen zijn vandaag de dag geopend voor het publiek.

menorca-21Uitzicht op het historische centrum van Mahón.

menorca-20Eén van de ondergrondse gangen van het “La Mola de Menorca“.

menorca-18Eén van de drukkere toeristische stranden bij Arenall d’en Castell.

menorca-17Uitzicht vanaf het meest noordelijk punt van Menorca bij de vuurtoren “Faro de Cavalleria”.

menorca-16
Voor sommige stranden moet je net iets verder lopen maar dan wordt je wel getrakteerd op fantastische uitzichten.

menorca-15Er zijn op Menorca meerdere martellotorens te vinden. De mooiste is te zien bij het dorpje Fornells.

menorca-14Tijdens de vele feesten die in de zomermaanden in de plaatsen en dorpen op het eiland gehouden worden zijn de straten en pleinen versierd met slingers.

menorca-13

Tijdens het grootste festival van Mahón rijden er grote zwarte steigerende paarden door de straten van de stad. Op deze foto maken de ruiter en paard zich om zich in de menigte te begeven.

menorca-12
Zo goed als alle toeristen die op vakantie gaan naar Menorca komen met het vliegtuig.

menorca-11Er zijn op Menorca nog steeds behoorlijk wat oude molens te vinden. Het merendeel wordt vandaag de dag echter niet meer gebruikt voor zijn oorspronkelijk doel.

menorca-10Op Menorca zijn er veel overblijfselen en archeologische vindplaatsen te vinden van de eerste bewoners van het eiland.

menorca-9Een van de schitterende baaien in het zuiden van Menorca.

menorca-8
De beroemdste archeologische vindplaats van Menorca Torre d’en Galmes.

menorca-7Het merendeel van de drukbezochte stranden van Menorca zijn door middel van vlonders goed begaanbaar gemaakt.

menorca-6Uitzicht over het dorpje Ferrieries.

menorca-5Uitzicht over de indrukwekkende kustlijn van Menorca in de buurt van Cala Macareleta.

menorca-4
Het schitterende strand van Serpentona.

menorca-2Er zijn op Menorca verschillende wijngaarden te vinden. De wijn die op Menorca geproduceerd wordt is erg goed van kwaliteit.

menorca-22Het uitzicht vanaf de Monte Toro op Es Migjorn Gran. Jammer genoeg wilde het weer niet meewerken.

menorca-26In de haven van Ciutadella de Menorca kun je lekkerste zeevruchten eten. Deze Navajas a la plancha waren om je vingers bij op te eten.

menorca-23In het natuurpark Parc Naturel S’Albufera d’Es Grau zijn behoorlijk wat bijzondere diersoorten en bloemen en planten te vinden.

menorcaDeze obelisk op de Plaça d’es Born in Ciutadella de Menorca is geplaatst ter nagedachtenis van de Turkse invasie van 1558.

menorca-25
Een van de verborgen strandje op Menorca. Je moet er trouwens niet van schrikken maar het merendeel van deze stranden is ingenomen door naturisten.

menorca-24De vuurtoren Faro de Favarixt in het noordenlijke deel van het Parc Naturel S’Albufera d’Es Grau.

 

Soortgelijke berichten

Barcelona in 24 foto's
Barcelona
01 maart 2024
Fotoreportage van Málaga
Málaga
15 februari 2022
Madrid
17 mei 2018