24 foto's vertellen het verhaal van 1 bestemming

New York City

De Amerikaanse stad New York City is jarenlang de grootste metropool ter wereld geweest, maar is nog steeds de meest populaire toeristische bestemming ter wereld. Dagelijks mengen tienduizenden toeristen zich tussen de New Yorkers om tijdelijk deel uit te maken van deze magische stad. Wie New York eenmaal bezocht heeft die is waarschijnlijk voorgoed verkocht. Ik heb nog nooit iemand gesproken die na een eerste bezoek aan ‘The Big Apple’ niet gezegd heeft dat hij of zij nog een keer terug wil naar deze bruisende stad. Zo geldt dat ook voor mij. Afgelopen jaar bezocht ik New York voor de tweede keer. Tijdens mijn vorige bezoek wist ik al dat ik hier een keer terug moest komen. Het heeft even geduurd maar zestien jaar later liep ik weer rond in de stad die nooit lijkt te slapen.

Wat me tijdens het tweede bezoek in New York weer opvalt is dat er zoveel prikkels om je heen zijn. Je wilt zoveel zien en tegelijkertijd gebeurt er ook nog eens zoveel om je heen dat je uiteindelijk met een koffer vol indrukken teruggaat. Het nadeel is dat je ook zoveel vast wilt leggen, maar dat je vaak het gevoel hebt dat je tijd tekort komt. Er is zoveel te zien en te doen dat je geen tijd wilt ‘verspillen’. Wat mij opviel toen ik thuis door mijn foto’s van New York heen ging is dat duidelijk de rust ontbrak die ik normaal neem om foto’s te maken. Dat doet NYC met je.

Het was erg lastig om een selectie van slechts 24 foto’s te maken. New York is zoveel dat je met zo’n klein aantal foto’s de stad eigenlijk te kort doet. Er zijn veel foto’s die ik nog toe zou willen voegen om het verhaal compleet te maken. Wat meer Brooklyn, nog wat kenmerkende gebouwen en natuurlijk ook een indruk van de vele indrukwekkende musea die ik bezocht heb. Om het concept van deze website intact te houden heb ik me beperkt tot slechts 24 foto’s van New York City.

newyork-neonIn het hart van Manhattan domineert neonreclame het straatbeeld.

newyork-flatironbuildingHet Flatiron Building is één van de meest iconische gebouwen van de stad.

newyork-chillen-in-bryant-parkChillen in Bryant Park. New York telt veel stadsparken waar locals in de buitenlucht kunnen ontspannen.

newyork-skyline-manhattanDe skyline van het zuidelijke stuk van Manhattan. Je ziet hier een duidelijke mix aan architectonische stijlen, waarbij het recent gebouwde WTC 1 hoog boven de rest uittorent.

newyork-grafittiPrachtig staaltje graffiti in het Meatpacking District.

newyork-radiocityRadio City Music Hall is een fraai staaltje van art deco architectuur.

newyork-wallstreetHet Financial District is het hart van het kapitalisme. Apart is om te zien hoe Trinity Church dat met een hoogte van 86 meter ooit de skyline van Manhattan domineerde nu omsloten is door de vele wolkenkrabbers.

newyork-uitzicht-vanaf-empire-state-buildingUitzicht vanaf het Empire State Building. Het fletse ochtendlicht zorgt voor een aparte sfeer.

newyork-chinatownChinatown is een stad in een stad. Deze etnische wijk is erg populair onder toeristen.

newyork-parkerenParkeren in Manhattan? Gewoon een kwestie van stapelen!

newyork-barHet sociaal leven in New York City speelt zicht hoofdzakelijk buiten de deur af, zoals in één van de vele bars die de stad telt.

newyork-highlineparkHighline Park is een stadspark dat aangelegd is op een niet meer gebruikte zwevende spoorlijn die door het Meatpacking District loopt.

newyork-vrijheidsbeeldHet Vrijheidsbeeld is misschien wel de meest bekende bezienswaardigheid van New York.

newyork-brandweerEen brandweerwagen van de New York Fire Department.

newyork-williams-bridgeUitzicht over een stukje DUMBO in Brooklyn met uitzicht op de Williams Bridge die dit stadsdeel met Manhattan verbindt.

newyork-musicalsMusicals en de bijbehorende billboards zijn niet weg te denken uit New York.

newyork-lemonadeDacht je dat New York alleen maar uit wolkenkrabbers bestaat? Zodra je de andere stadsdelen opzoekt ontdek je echte gezinswijken waar de kinderen nog verse limonade op straat verkopen.

newyork-central-parkCentral Park is het groene hart van Manhattan, letterlijk en figuurlijk.

newyork-nypdNew York is de afgelopen jaren veranderd in één van de veiligste wereldsteden. Dat is mede dankzij de inzet van de vele politieagenten die de stad telt.

newyork-empire-state-buildingHet Empire State Building was ooit het hoogste gebouw ter wereld. Op dit moment zijn er alleen al twee New Yorkse gebouwen hoger en staat het wereldwijd al niet meer in de top 10 van de lijst van hoogste gebouwen ter wereld.

newyork-hotdogstandJe ziet ze overal in Manhattan: de hotdogkarretjes.

newyork-times-squareTimes Square wordt gezien als het centrum van de stad.

newyork-uitzicht-rockefeller‘I’m on top of the world’. Dit gevoel krijg je absoluut als je op het observatiedek ‘Top of The Rock’ staat en uitkijkt over de stad.

newyork-911De aanslagen op 11 september 2001 hadden een enorme impact op de stad, maar ook op de rest van de wereld. Op de plekken waar de Twin Towers stonden staan nu enorme herdenkingsmonumenten. Hierin zijn de namen van alle slachtoffers verwerkt. Het is een plek die veel indruk maakt als je er bent. Bij  sommige namen zie je subtiele witte rozen ter nagedachtenis.

Soortgelijke berichten

Yellowstone in 24 foto's
Yellowstone
21 februari 2024
Utah in 24 foto's
Utah
08 oktober 2019
Los Angeles
01 maart 2017