24 foto's vertellen het verhaal van 1 bestemming

Sevilla

Sevilla is één van de redenen dat ik heel erg graag in Spanje kom. Deze hoofdstad van de autonome regio Andalusië heeft eigenlijk vrijwel alles wat ik zoek in een leuke stedentripbestemming. Er is veel te zien en te doen, de architectuur is zeer divers en je kunt er heerlijk eten en drinken. Dat het mediterrane klimaat ook nog eens zorgt voor enorm veel warme en zonnige dagen is natuurlijk een leuke bonus. Het enige wat misschien ontbreekt aan Sevilla is een strand. De stad ligt landinwaarts waardoor Sevilla geen kustlijn heeft.

Ik heb Sevilla dit jaar voor de tweede keer in vrij korte tijd bezocht. De eerste keer was in een decembermaand toen de zon gedurende twee dagen onafgebroken scheen en het een graad of 17-18 was. Dit jaar ben ik in mei met mijn gezin teruggekeerd naar de stad waar ooit de Moren eeuwenlang de baas zijn geweest. Nu was het wel enkele graden warmer, maar we hebben de zon niet altijd gezien. Zo zie je maar dat ook Sevilla geen garantie kent op topweer. Op basis van deze twee reizen heb ik een fotoreportage gemaakt waarin ik in 24 foto’s Sevilla laar zien zoals ik het ontdekt heb.

sevilla-bodega-santa-cruz

In de historische binnenstad van Sevilla barst het van de gezellige tapasbars. Hier zie je dat ook in december men nog lekker buiten geniet van een hapje en een drankje in de avonduren. Bodega Santa Cruz behoort tot de populairste bars van de stad.

sevilla-plein-in-santa-cruz

Een sfeervol plein in de wijk Santa Cruz.

sevilla-entree-kathedraalEen stuk van het zijportaal van de Kathedraal van Sevilla.

sevilla-alcazar2Ondergronds kanaal in het Real Alcazar de Sevilla.

sevilla-kerstmarktOok in Sevilla worden er in de decembermaand kerstmarkten gehouden.

sevilla-zonnetje-plaza-de-espanaTwee dames genietend van het winterzonnetje op de Plaza de España.

sevilla-architectuurFraai stukje Andalusische architectuur.

sevilla-toros-museumIn de Plaza de Toros worden nog steeds stierengevechten gehouden. Als er geen gevechten zijn dan kun je deze arena tegen betaling bezoeken. Je krijgt dan ook een rondleiding door het bijbehorende museum.

sevilla-straatje-santa-cruzEen middeleeuws straatje in de oude wijk Santa Cruz.

sevilla-plekje-in-santa-cruzEen ander straatje in barrio Santa Cruz.

sevilla-patioPatio’s zie je vrij veel in de binnenstad van Sevilla. De meesten zijn niet openbaar toegankelijk. Deze plantrijke patio hoort bij het hotel waar ik de eerste keer overnachtte.

sevilla-barWie geld heeft zal in Sevilla niet omkomen van de honger of dorst. Barretjes zijn er in overvloed.

sevilla-ceramicaIn de oude volkswijk Triana is het produceren van keramiek al eeuwenlang een fraai ambacht. Typerend voor deze regio zijn de azulejos. Deze tegeltjes zie je overal in de stad terug.

sevilla-giraldaDe Giralda was ooit de hoogste minaret ter wereld. Deze twaalfde-eeuwse toren doet tegenwoordig dienst als klokkentoren van de Kathedraal van Sevilla.

sevilla-mercado-de-trianaIn de Mercado de Triana kun je je versinkopen doen, maar ook hier kun je natuurlijk genieten van lekker hapjes en drankjes. Tip: probeer de sinaasappelwijn van Sevilla eens of een aangename sherry.

sevilla-jardines-de-murilloDe Jardines de Murillo liggen direct ten zuidoosten van het koninklijk paleis van Sevilla. Het monument in het midden van de foto is ter ere van ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus.

sevilla-straatje-santa-cruz-avondTypisch sfeerbeeld voor Sevilla.

sevilla-plaza-de-espanaPlaza de España is ooit gebouwd voor de Wereldtentoonstelling die in 1929 in Sevilla gebouwd werd. Nu is het één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Sevilla.

sevilla-varkenshaas-in-whiskysausSevilla kent veel lokale tapasspecialiteiten zoals zachtgegaarde ossenstaart en varkenshaas in whiskeysaus die op deze foto staat.

sevilla-lipstick

De Torre Sevilla heeft nogal voor wat opschudding gezorgd binnen maar ook buiten de stad. Zo is Sevilla door UNESCO gestraft omdat deze toren hoger is dan de Kathedraal van Sevilla. Binnen de stad vindt men het gewoon een lelijk gebouw dat door de vorm de bijnaam ‘Lipstick’ heeft gekregen.

sevilla-graf-columbusEen grote publiekstrekker binnen de Kathedraal van Sevilla is het vermeende graf van Columbus. Waarom vermeend? Omdat men op de Dominicaanse Republiek meent dat men de stoffelijke resten van Columbus bezit.

sevilla-metropol-parasolMetropol Parasol is een uniek project. Deze houten constructie overspant Plaza de la Encarnacion. Tegen betaling kun je het bouwwerk op en genieten van een fraai uitzicht over Sevilla.

sevilla-alcazar1Moorse architectuur in het prachtige Real Alcazar de Sevilla.

sevilla-flamencoDe wortels van de flamenco zijn terug te vinden in Sevilla. Niet voor niets dat je hier op verschillende plekken goede flamencoshows kunt bijwonen zoals in Casa de la Guitara.

Soortgelijke berichten

Barcelona in 24 foto's
Barcelona
01 maart 2024
Fotoreportage van Málaga
Málaga
15 februari 2022
Madrid
17 mei 2018