24 foto's vertellen het verhaal van 1 bestemming

Córdoba

Soms heb je weleens van die plekken waar je direct een klik mee hebt. Ik had dat gevoel toen ik afgelopen voorjaar voor het eerst Córdoba bezocht. Na Sevilla, Málaga en Granada was dit de vierde stad in Andalusië die ik ooit bezocht heb en als ik eerlijk ben dan denk ik dat ik Córdoba wel de leukste van deze vier vind. Ik denk dat dat vooral komt omdat Córdoba wel toeristisch is, maar niet in de mate zoals dat in die eerder genoemde steden is. Hierdoor zijn er nog voldoende straten en pleinen in het historische hart van de stad te vinden waar je rust kunt vinden en kunt genieten van het ware gezocht van Córdoba.

Als je Córdoba wilt bezoeken dan kun je natuurlijk de Mezquita niet overslaan. Daarnaast zijn er nog meer bezienswaardigheden in Córdoba waar je tijdens een bezoek eigenlijk niet omheen kunt. Het leuke aan Córdoba vind ik echter de smalle straatjes en de vele pleintjes die je in in oude wijken zoals San Basilio en Juderia (de joodse wijk) aantreft. Deze fotoreportage geeft een indruk zoals ik Córdoba in april dit jaar gezien heb. Ik hoop dat het jullie inspireert om deze sfeervolle Andalusische stad ook een keertje te bezoeken.

cordoba-smalle-straatjesDit soort smalle straatjes zie je veel in Córdoba.

cordoba-plaza-de-las-tendillasPlaza de las Tendillas wordt als het hart van de stad gezien. Vooral voor winkelend publiek is dit een belangrijk oriëntatiepunt.

cordoba-puerta-de-sevillaPuerta de Sevilla is één van de overgebleven middeleeuwse stadspoorten.

cordoba-puente-romanoDe oorspronkelijke Romeinse brug is in de achtste eeuw na Christus vervangen door dit exemplaar. Toch heet deze beroemde brug nog steeds Puente Romano.

cordoba-restaurant-macsuraLekker eten kun je op heel veel plekken in Córdoba, zoals bijvoorbeeld bij Gastrotaberna Macsura.

cordoba-leerlooierij-tegeltjesTwee oude ambachten op één foto: leerlooien en handbeschilderde tegeltjes, die je in de regio veel ziet.

cordoba-mezquita-bogenEen bekend beeld voor vrijwel iedereen die Córdoba ooit een keer bezocht heeft: de bogen van de Mezquita.

cordoba-paardenkoetsEen paardenkoets door de straten van Córdoba.

cordoba-flamenquinFlamenquín Cordobés is een lokale lekkernij gemaakt van gepaneerde seranoham met vulling.

cordoba-madinat-al-zahraMadinat Al-Zahra is een oude Moorse stad die bij Córdoba gesticht is. Tegenwoordig zijn het ruïnes die je nog steeds laten zien hoe mooi het uitzicht hier vroeger was. Madinat Al-Zahra ligt 7 kilometer van het centrum van Córdoba.

cordoba-palacio-de-vianaPalacio de Viana is tegenwoordig een museum waar je twaalf verschillende patio’s kunt bewonderen. Deze binnentuinen zijn kenmerkend voor Córdoba.

cordoba-tapasAan het einde van de middag is het tijd voor een drankje en tapas.

cordoba-lokale-bevolkingEen lokale ‘bewoner’ bekijkt de voorbijlopende toeristen.

cordoba-terrasEen van de vele terrassen in de stad.

cordoba-plaza-del-potroPlaza del Potro.

cordoba-romeinse-tempelRestanten van een oude Romeinse tempel die hier ooit gestaan heeft.

cordoba-alcazar-de-los-reyes-cristianosHet Alcazar de los Reyes Cristianos.

cordoba-alcazar-de-los-reyes-cristianos-tuinDe kasteeltuin van het Alcazar de los Reyes Cristianos.

cordoba-mezquita-mihrabDat de Mezquita van oorsprong een moskee was kun je zien aan deze prachtige mihrab die nog geheel intact is.

cordoba-plaza-de-la-correderaHet Plaza e la Corredera is het grootste plein van Córdoba. Opvallend is de uniformiteit in de gebouwen rondom het rechthoekige plein. Op het plein staan redelijk wat terrassen.

cordoba-oude-watermolenDe arabieren waren hun tijd vooruit met vernuftige waterwerken en irrigatiesystemen.

cordoba-mezquita-klokkentorenTegenwoordig is dit een klokkentoren van de Mezquita, maar vroeger was hier een minaret zichtbaar. Deze minaret is niet gesloopt. De klokkentoren is er gewoon omheen gebouwd.

cordoba-processie-mezquitaEen processie in de week voor Pasen (Semana Santa) die vanuit de Mezquita vertrekt.

cordoba-binnenstad-avondDe binnenstad van Córdoba tijdens de avonduren.

Soortgelijke berichten

Barcelona in 24 foto's
Barcelona
01 maart 2024
Fotoreportage van Málaga
Málaga
15 februari 2022
Madrid
17 mei 2018