24 foto's vertellen het verhaal van 1 bestemming

Hamburg

De Duitse stad Hamburg is voor mij geen onbekende. Rond de millenniumwisseling ben ik een paar keer naar deze havenstad geweest voor mij vorige werk. Toen ging de fotocamera nog niet standaard mee op iedere reis. Ik vond het daarom weleens tijd worden voor een nieuw bezoek aan Hamburg. Gewapend met mijn spiegelreflex heb ik twee dagen rondgelopen in Hamburg. Een deel van de foto’s heb ik geselecteerd om een fotoreportage te maken waarbij ik probeer de stad binnen 24 foto’s in beeld te brengen.

Wat opvalt aan Hamburg is dat veel gebouwen duidelijk na de Tweede Wereldoorlog gebouwd zijn. Het schijnt dat de bombardementen die tijdens WO II plaatsvonden de stad flink verwoest hadden. Sommige historische gebouwen zijn daarna herbouwd, maar een groot deel van het centrum kreeg in de loop der jaren een nieuw gezicht.

hamburg-rathausHet Hamburger Rathaus is één van de bekendste gebouwen van de stad.

hamburg-oude-pakhuizenDe oude pakhuizen in Speicherstadt zorgen voor een mooi roodbruin patroon.

hamburg-moderne-architectuurOp veel plekken plekken in modern Hamburg zie je fraaie staaltjes van moderne architectuur.

hamburg-genieten-van-groenIn de stad is veel ruimte voor groen en water. De locals genieten daar zichtbaar van op een zonnige dag zoals deze.

hamburg-landungsbruckenAan de Landungsbrücken vertrekken rondvaartboten en veerboten. Het drijvende dock voor het fraaie bouwwerk is maar liefst 700 meter lang.

hamburg-uitzicht-vanaf-elbphilharmonieVanaf de Elbphilharmonie heb je een zeer mooi uitzicht op Hamburg, de haven van Hamburg en de Elbe. Bij mooi weer kun je kilometers ver kijken.

hamburg-havenkraanEen van de oude havenkranen die in HafenCity is blijven staan ter herinnering aan de tijd dat veel van het overslagwerk hier plaatsvond voordat het naar de nieuwe haven van Hamburg verhuisde.

hamburg-sankt-michaelis-kircheDe Sint-Michielskerk is de grootste kerk van Hamburg en voor veel inwoners de lievelingskerk van de stad. Het barokke interieur is absoluut de moeite waard en wie wil die kan tegen betaling genieten van het weidse uitzicht vanaf de kerktoren.

hamburg-veerbootEen van de vele veerboten die je in Hamburg aantreft. Met veerboot 72 heb je een mooi uitzicht op de Elbphilharmonie.

hamburg-spitalerstrasseDe Spitalerstrasse loot richting de Hauptbahnhof van Hamburg. De aanwezigheid van lokale en internationale winkelketens maken van deze autovrije straat een populaire winkelstraat.

hamburg-elbeDeze foto is genomen vanaf de kerktoren van de Sint-Michielskerk. Je ziet een stuk Hamburger Neustadt met daarachter de Elbe en de moderne haven van Hamburg.

hamburg-hafencity-appartementenWonen in HafenCity is niet goedkoop. Deze waterfront appartementen gaan vaak voor prijzen van tegen een miljoen euro of meer van de hand.

hamburg-binnenplein-rathausFontein op het binnenplein van het Rathaus.

hamburg-havenHavenkranen en schepen zijn een alledaags beeld in Hamburg.

hamburg-reeperbahnAls dit een filmpje geweest zou zijn in plaats van een foto dan had je gezien hoe dit gebouw in St. Pauli continu transformeert door projecties en lichtshow. Dit is aan de Spielbudenplatz bij de Reeperbahn.

hamburg-hafencity-kerktorensOmdat echte hoogbouw niet voorkont in Hamburg torenen de kerktorens nog steeds boven de stad uit.

hamburg-karoviertelKaroviertel wordt gepromoot als een eigenzinnige en hippe wijk in Hamburg. Wat mij opviel was de enorme hoeveelheid graffiti die ik er aantrof.

hamburg-speicherstadtBrug en pakhuizen in Speicherstadt.

hamburg-alsterarkadenDe Alsterarkaden aan de Kleine Alster.

hamburg-strandstoelenIs de zomer aanwezig in de stad? Op de Spielbudenplatz kun je met een drankje in de hand chillen in strandstoelen. De Zomerbar is vooral in het weekeinde erg gezellig.

hamburg-allyouneedisloveContrasterende boodschappen die toch om hetzelfde lijken te draaien. Gespot op de Reeperbahn.

hamburg-elbphilharmonieDe bijna een miljard euro kostende Elbphilharmonie is het pareltje van HafenCity en de moderne blikvanger van het hedendaagse Hamburg.

hamburg-weerspiegeling-in-het-waterWeerspiegeling van brug en gebouwen in het centrum van Hamburg.

Soortgelijke berichten

Berlijn in 24 foto's
Berlijn
05 mei 2022
Bremen in 24 foto's
Bremen
31 maart 2022