24 foto's vertellen het verhaal van 1 bestemming

Saint-Barthélemy

Als je paparazzifoto’s in de media ziet van beroemdheden die op een prachtige tropische bestemming op vakantie zijn, dan is er een redelijke kans dat deze foto’s op Saint-Barthélemy gemaakt zijn. St. Barths, zoals het Caribische eiland ook wel genoemd wordt, is een van dé vakantiebestemmingen voor mensen die geld hebben en/of beroemd zijn. In de luxe villa’s en hotels vertoeven dan ook vooral rijke Fransen en internationale beroemdheden. Die kunnen hier relatief anoniem genieten van al het goede dat Saint-Barthélemy te bieden heeft zoals geweldige stranden, heerlijk weer en uitstekende restaurants waar een fles water vaak al meer kost dan wat je in Nederland voor een fles huiswijn betaalt.

Als je zelf wint ontdekken hoe St. Barths is dan kun je vanaf het onder Nederlanders relatief populaire vakantie-eiland Sint Maarten eenvoudig per veerboot naar Saint-Barthélemy reizen. Door de relatief korte oversteektijd (nog geen drie kwartier vanaf Oyster Pond) kun je St. Barths gemakkelijk in één dag bezoeken. Op die manier kun je van het eiland genieten zonder dat je honderden tot soms wel duizenden euro’s per nacht kwijt bent om er te overnachten.

saint-barthelemy-villa-aan-het-strandEen heerlijke strandvilla aan het Anse des Flamands strand.

saint-barthelemy-kleurrijke-gravenKleurrijke graven op een lokaal kerkhof.

saint-barthelemy-st-jean-strandHet St. Jean strand, één van de plekken waar de jetset te vinden is.

saint-barthelemy-gustavia-oudpandOp het luxe St. Barths zien zelf oude leegstaande huizen er nog mooi uit.

saint-barthelemy-daling-vliegtuigDe vliegtuigjes die op Saint-Barthélemy landen moeten vlak voordat ze het vliegveld bereiken vlak over het verkeer de daling maken.

saint-barthelemy-rumHeerlijke lokale rum.

saint-barthelemy-uitzicht-op-st-jeanUitzicht op het St. Jean strand.

saint-barthelemy-ocean-sapphireLuxe jachten zoals de Ocean Sapphire zijn in de haven van Gustavia heel normaal.

saint-fiat500Regelmatig zie je een leuke klassieke auto zoals deze Fiat 500 in het straatbeeld van St. Barths.

saint-barthelemy-asbakBij de entrees van stranden zie je deze asbakjes hangen om te voorkomen dat rokers hun peuken op het strand achterlaten met alle gevolgen van dien voor de dieren.

saint-barthelemy-uitzicht-nikki-beachEten of drinken met een fantastisch uitzicht doe je onder andere bij Nikki Beach.

saint-barthelemy-gustavia-winkelIn hoofdstad Gustavia vind je vooral luxe kledingwinkels.

saint-barthelemy-anse-de-du-grand-cul-de-sacHet leven is mooi aan Anse du Grand Cul-de-Sac.

saint-barthelemy-entree-eden-rockEden Rock behoort tot de meest luxe hotels in het Caribisch gebied.

saint-barthelemy-jojo-burgerNaast dure en exclusieve restaurants zijn er ook wel enkele goedkopere eetgelegenheden te vinden zoals JoJo Burger dat zich vooral op de surfers en toeristen richt.

saint-barthelemy-entree-anse-de-lorientEntree tot Anse de Lorient.

saint-barthelemy-coronaZo krijg je je Corona op Saint-Barthélemy geserveerd: chilled!

saint-barthelemy-korte-landingsbaanHoezo een korte landingsbaan? Zeker is dat Emirates met de Airbus A380 hier nooit naartoe zal vliegen.

saint-barthelemy-anse-des-flamandsEen wit zandstrand met een heldere blauwe zee is op Saint-Barthélemy doodgewoon. Dit is Anse des Flamands in het noordwesten van het eiland.

saint-barthelemy-bulgari-chopardOp St. Barths geen Primark of H&M. Hier ga je shoppen bij Chopard, Bulgari en Ralph Lauren.

saint-barthelemy-gustavia-traditionelewoningenIn Gustavia zie je veel panden met houtbeslag.

saint-barthelemy-anse-de-lorientAnse de Lorient. Dankzij de passaatwind en de golfslag is dit strand ook erg populair onder surfers.

saint-barthelemy-stickersWaar je je stickers laat op Saint-Barthélemy? Gewoon hier!

saint-barthelemy-kerkOok op Saint-Barthélemy staat de deur van de kerk altijd open voor je.

saint-barthelemy-strand-nikki-beachDit is één van mijn favoriete plekjesop St. Barths: beachbar Nikki Beach aan het St. Jeanstrand.

Saint-Barthélemy in één dag

Wil je zelf Saint-Barthélemy ontdekken en weet je niet hoe je een leuke dag op St. Barths besteedt? Op de site www.in12uur.nl staan inspirerende verhalen over hoe je een bepaalde bestemming in één dag kunt bezoeken. De tijdlijn die erin gebruikt wordt kan als leidraad gebruikt worden voor bezoekers om zelf een dag op die bestemming door te brengen. Hierbij worden er verschillende thema’s gebruikt, zoals ‘highlights’, ‘een andere kant van’ en ‘met kinderen’.
Ook Saint-Barthélemy staat op deze site: Saint-Barthélemy in één dag.

Soortgelijke berichten