24 foto's vertellen het verhaal van 1 bestemming

Bonaire

Na mijn eerdere bezoeken aan Aruba, Curaçao en Sint Maarten stond deze maand Bonaire op het programma. Dit eiland behoorde vroeger tot de Nederlandse Antillen, maar vormt tegenwoordig samen met Saba en Sint Eustatius Caribisch Nederland. De drie eilanden zijn geen zelfstandige landen, maar bijzondere gemeentes binnen het land Nederland. Hierdoor is er de aparte situatie ontstaan dat Nederland niet alleen in Europa ligt, maar ook op bijna achtduizend kilometer verderop voor de kust van Zuid-Amerika.

Bonaire wordt vooral gezien als een vakantiebestemming waar je naartoe gaat om te duiken, te snorkelen of in mindere mate om te surfen. In het algemeen wordt Bonaire gezien als het (voor sommigen té) rustige broertje of zusje van Curaçao en Aruba. Maar heb je winkelcentra, aquaparken en honderden restaurants en bars nodig om een goede vakantie te hebben? Is het nodig om een groot aantal dagen te kunnen vullen met museabezoek en uitstapjes naar andere bezienswaardigheden? Nee toch? Bonaire biedt de mogelijk tot een kwalitatief uitstekende vakantie waarbij actief bezig zijn, lekker uitrusten en op zijn tijd een uitstapje maken prima in balans zijn.

Omdat de onderwaterwereld van Bonaire al genoeg belicht wordt op andere sites heb ik ervoor gekozen om het eiland zelf in 24 foto’s te laten zien.

bonaire-kleurrijk-hotel
Dat Bonaire kleurrijk is, is ook goed te zien in dit Marriott hotel dat vlak bij de internationale luchthaven van het eiland ligt.

bonaire-cactussenHet droge klimaat van Bonaire zorgt ervoor dat er veel cactussen te vinden zijn in de natuur. De Cereus Repandus cactus is het basisingrediënt voor de cactuslikeur Cadushy die in het dorp Rincon gemaakt wordt.

bonaire-50-shades-of-blue’50 shades of blue’ – de zee rondom Bonaire laat de meest prachtige tinten blauw zien, zeker als de zon schijnt.

bonaire-begraafplaats-in-rinconWie denkt dat deze graven in Rincon van rijke families zijn die heeft het mis. De reden dat de graven boven de grond staan is omdat de rotsgrond te hard is om de overleden personen ondergronds te begraven.

bonaire-winkelLigt het aan mij? Ik zie in dit kleurrijke winkeltje een gezicht.

bonaire-sorobon-strandstoelenVanaf Sorobon Beach kun je zittend in een strandstoel kijken naar de windsurfers.

bonaire-oranje-panDeze oranje obelisk is één van de vier obelisken die bij de zoutpannen staat. Ze dienden als wegwijzer voor schepen die zout kwamen laden bij Bonaire.

bonaire-karels-beach-barKarel’s Beach bar is een begrip op Bonaire. De bar bevindt zich op een pier voor Kralendijk en biedt een mooi uitzicht op Klein Bonaire en de zee.

bonaire-slavenhuisje-na-zonsopkomstOp twee plekken op Bonaire staan nog slavenhuisjes. Hier sliepen de slaven die werkzaam waren op de zoutpannen. Tegenwoordig zijn het beschermde monumenten. Deze foto is net na zonsopkomst gemaakt, waardoor er sprake is van een vrij diffuus licht in de lucht.

bonaire-huis-in-rinconEen typisch Bonairiaans huisje in Rincon, het oudste dorp van Bonaire.

bonaire-boulevard-kralendijkUitzicht vanaf de boulevard van Kralendijk. In de verte zie je het onbewoonde eiland Klein Bonaire liggen.

bonaire-wilde-ezelsOp Bonaire leven enkele honderden ezels nog in het wild. Er is een redelijk grote kans dat je deze dieren een keertje tegenkomt.

bonaire-winkelstraat-kralendijkKaya Grandi is dé winkelstraat van Kralendijk. Deze typisch Caribische straat is zelden echt druk, ook niet als er een cruiseschip voor anker ligt.

bonaire-fort-oranjeFort Oranje is het oudste nog bestaande gebouw van het eiland. Binnen het verdedigingsfort  staat ook de vuurtoren van Kralendijk.

bonaire-zoutIn het zuidelijke deel van Bonaire wordt nog steeds volop zout gewonnen uit zeewater. De paarsige kleur van het water voor de witte zoutbergen komt door bacteriën in het zoute water.

bonaire-kaya-n-e-craaneDe Kaya N.E. Craane met op de voorgrond het gebouw dat vroeger dienst deed als vismarkt. Tegenwoordig wordt hier regelmatig groente en fruit verkocht.

bonaire-bordjeHouten beschilderde bordjes kom je overal op het eiland tegen. Zoals je ziet ligt het paradijs op 0 kilometer en Amsterdam op 7790 kilometer van Bonaire.

bonaire-windsurfersWindsurfers bij Sorobon Beach.

bonaire-geitenstoofvleesEen typisch lokaal gerecht is geitenstoofvlees.

bonaire-bloemenBloemen maken het eiland op sommige plekken extra kleurrijk.

bonaire-windmolenparkDe altijd aanwezige passaatwind zorgt ervoor dat je aan de ruige oostkust van Bonaire prima energie uit de wind kunt halen, vandaar dat hier een windmolenpark staat.

bonaire-flamingosOp verschillende plekken op het eiland kun je flamingo’s spotten. Dichtbij komen kan vrijwel niet. Ten eerste mag het op de meeste plekken niet en ten tweede zijn de zalmkleurige vogels hem snel gevlogen als je de dichtbij komt.

bonaire-plaza-beachBonaire zou geen mooie stranden hebben, zegt men. Mag ik even hardop lachen? Dit is het aangename zandstrand bij het Plaza Beach Resort in Kralendijk. Ook een prima plek om te duiken of snorkelen, by the way.

bonaire-kaya-n-e-craane-zonsondergangZonsondergang gezien vanaf de Kaya N.E. Craane in Kralendijk.

Soortgelijke berichten