24 foto's vertellen het verhaal van 1 bestemming

Zanzibar

Het eiland Zanzibar ligt voor de oostkust van Afrika en is onderdeel van het land Tanzania. Zanzibar behoort al enkele jaren tot één van de populairste winterzonbestemmingen in Afrika. Kwamen eerst de toeristen naar het eiland toe om uit te puffen van een rondreis door Tanzania waarbij vaak meerdere wildparken werden bezocht en soms zelfs de Kilimanjaro. Vandaag de dag vliegen steeds meer mensen direct naar het eiland om te genieten van een zon-, zee- en strandvakantie. Na zelf een weekje op het prachtige eiland verbleven te hebben kan ik niet anders zeggen dat Zanzibar alles te bieden heeft voor een heerlijk relaxte vakantie. Naast de prachtige stranden en het bijzondere onderwaterleven heeft het eiland ook behoorlijk wat cultuur en natuur. Zo is er op het eiland één Nationaal park waar de inheemse Zanzibarfranjeapen leven en staat het gehele historische centrum van Zanzibar-stad, Stone Town op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Tijdens een wandeling door Stone Town zie je allerlei verschillende architectonische vormen, hieraan kun je goed zien dat Zanzibar door de eeuwen heen meerdere overheersers heeft gehad en dat er op het eiland een smeltkroes is gevormd van allerlei verschillende culturen en religies.
Het waren de Arabieren die de eerste handelskolonies op het eiland lieten bouwen, later volgden nog de Portugezen, het Sultanaat Oman en de Engelsen. Sinds 1963 is Zanzibar een onafhankelijk land maar al sinds 1964 vormt het een semiautonome staat binnen Tanzania. Door de vele verschillende culturen, de prachtige natuur en de uitgestrekte witte stranden kun je op Zanzibar prachtige foto’s maken. In deze reportage proberen we je een indruk te geven van de diversiteit van het eiland.

zanzibarDe buitenzijde van de markt van Stone Town, dit is gelijk ook de scheiding tussen oud en nieuw Zanzibar-Stad.

zanzibar-2De verschillende geuren die in je neus krijgt op de vleesmarkt zijn niet geschikt voor mensen met een zwakke maag

zanzibar-3Op de markt van Stone Town krioelt alles door elkaar heen. Toch hoor je geen onvertogen woord en komen aanrijdingen of ongelukjes maar zelden voor.

zanzibar-9De straten in het historische deel van Zanzibar hebben soms bijna een oud-Europese uitstraling.

zanzibar-12Stone Town staat bekend om de prachtig versierde deuren in verschillende stijlen, de ramen mogen er echter ook wezen. Op enkele plaatsen kun je goed zien dat het huis gebouwd is met koraalsteen.

zanzibar-8Er zijn in Stone Town behoorlijk wat winkeltjes te vinden waar schilderijen en andere souvenirs verkocht worden.

zanzibar-10Dit soort bijzondere balkons en deuren kom je overal in Stone Town tegen.

zanzibar-11Schoolmeisjes proberen in hun pauze tijdens het eten van een overrijpe mango hun kleren schoon te houden.

zanzibar-15

In het Jonazi national Park komen behoorlijk wat bijzondere diersoorten voor. Je kunt er bijvoorbeeld deze soort eekhoorn tegenkomen.

zanzibar-16

De bekendste inwoner van dit park is echter de Zanzibarfranjeaap. Dit is de enige plaats ter wereld waar je deze zwart, wit rode aap tegen kan komen.

zanzibar-4Er is op Zanzibar een groot verschil tussen eb en vloed. Soms wel enkele honderden meters.

zanzibar-7Als het vloed is drijven de boten weer.

zanzibar-6Het grote verschil tussen en vloed is wel handig als je reparaties aan je boot wilt uitvoeren.

zanzibar-18Prison Island is één van de mooiste eilanden voor de kust van Zanzibar. Op het eiland is een oude gevangenis en een schildpaddenopvang te vinden.

zanzibar-17De schildpadden op het eiland zijn zo gewend aan mensen dat ze zich gemakkelijk laten aanhalen en al helemaal niet voor je aan de kant gaan.

DCIM100GOPRODe wateren rondom Prison Island zijn zeer geschikt om te snorkelen. Met een beetje geluk kom je schitterend koraal en prachtig gekleurde vissen tegen.

zanzibar-13Tijdens een bezoek aan één van de kruidentuinen die het eiland rijk is, kom je alles te weten over de verschillende kruiden en specerijen die op het eiland groeien.

zanzibar-14In één van de kruidentuinen toont butterfly, zoals hij zichzelf noemde, zijn kunsten. Zonder problemen klom hij in een kokosboom die ongeveer 20 meter hoog was.

zanzibar-19Tijdens de blue safari begin je de dag met het spotten van dolfijnen in de Indische Oceaan.

zanzibar-20Met een beetje geluk kom je ze ook nog tegen. De kans om dolfijnen te zien is ongeveer 50 procent.

zanzibar-23Bij hoog water ga je een stukje varen door een mangrovebos, bij laag water kun je er een wandeling maken.

zanzibar-22Een van de hoogtepunten van deze excursie is de barbecue op het strand. Je kunt er heerlijke kreeften, gebakken kip en andere heerlijkheden proeven.

zanzibar-24

Als het weer het toe laat zeil je met een dhow terug van het eiland naar Zanzibar, een unieke ervaring.

zanzibar-25De beste plaats om een dag op Zanzibar af te sluiten is op het sunset terras van het Afrika house Hotel. de zonsondergang is er prachtig en de biertjes koud.

Soortgelijke berichten